Аромат яблучно-бананового фрешу в мить викликає у діток апетит. І це не дивно, адже в ньому поєднані найулюбленіші фрукти малечі.

Яблучно-банановий фреш посилює імунітет і покращує настрій. Зробіть цей чудовий напій за рецептом, якому слідують наші кухарі, готуючи для діток у навчальних закладах Дніпра, де впроваджені другі сніданки.

Для приготування 5 порцій фрешу (по 150 мл) знадобиться:

  • Яблука – 500 г;
  • Банани – 250 г;
  • Вода питна кип’ячена – 225 мл.

Як готувати

1. Яблука промити під холодною проточною водою, дати воді стекти. Потім розрізати, видалити насіннєві гнізда, обдати окропом та пропустити через соковитискач, щоб одержати сік з м’якоттю, або краще подрібнити блендером.

2. Банани помити під холодною проточною водою, дати воді стекти, очистити і подрібнити блендером.

3. Подрібнювати фрукти необхідно окремо і змішувати соки вже в готовому вигляді.

Готовий фреш слід випити протягом 20-30 хвилин з моменту приготування.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — однорідна рідина без твердих частин

Колір — від світло кремового до темно-кремового

Консистенція — густувата

Смак — приємний, кислувато-солодкий, характерний для яблук з присмаком бананів

Запах — характерний для яблук, з ароматом бананів

1 порція яблучно-бананового фрешу (150 мл) містить:

  • білки — 1,2
  • жири — 0,50
  • вуглеводи — 22,7
  • енергетична цінність — 100 ккал

Смакуйте всією родиною!

Допоможіть покращити процес
організації харчування