Відбивні – одна з найулюбленіших м’ясних страв дітей. Але як зробити її смачною, привабливою, корисною? Пропонуємо вам приготувати відбивні з курячого філе, які злегка обсмажуються на пательні а потім доводяться до готовності у духовій шафі.

Такі відбивні представлені в меню шкіл: сніданків для учнів 1-4 класів, для учнів пільгової категорії  5-11 класів, в меню обідів для вихованців I категорії групи подовженого дня, в меню обідів за батьківські кошти.

Готуйте для своїх діток та смакуйте разом!

Для приготування 10 порцій потрібно

  • Філе куряче охолоджене – 510 г
  • Борошно пшеничне в/г – 40 г
  • Яйця курячі столові – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Олія рослинна – 55 г (для смаження)

Технологія приготування страви

1. Промийте філе під холодною проточною водою, зачистить, підсушить.

2. Наріжте напівфабрикати вздовж волокон товщиною 1-1,5 см, злегка відбийте, посоліть.

3. Паніруйте в просіяному борошні, потім змастить в підготовлених яйцях та обсмажте на сковороді або противні з олією, нагрітою до t=150-160ºС, з обох боків до рум’яної скоринки впродовж 7-10 хв.

4. Обсмажене філе доведіть до готовності в духовій шафі при t º= 250 — 280ºC впродовж 5-7 хв. або при t º =  220-250ºС впродовж 10-15хв.

Відбивні можна подавати з різноманітним гарніром. Вони чудово смакують з картопляним пюре, тушкованими або свіжими овочами, тощо.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — акуратні шматочки овальної, круглої або іншої форми,  рівномірно  обсмажені з обох боків і запечені в духовій шафі.

Колір — від золотистого до світло-коричневого, на розрізі — білий.

Консистенція — м’яка, соковита.

Смак, запах — смаженого курячого м’яса, в міру солоний, без сторонніх присмаків і запахів.

1 порція (50 г) страви містить:

  • білки — 27,3
  • жири — 8
  • вуглеводи — 3
  • енергетична цінність – 192 ккал

Приємного апетиту!

Допоможіть покращити процес
організації харчування