Суп молочний вівсяний

Молоко грає надзвичайно важливу роль в дитячому харчуванні. Воно є джерелом не лише білків, жирів та вуглеводів, але й мінеральних солей, в тому числі кальцію.

В меню на 2020 рік для дитячих садочків м. Дніпра включені різноманітні молочні страви. Одна з них – молочний вівсяний суп, який пропонується малюкам на полуденок.

Приготуйте і ви смачну, легку, поживну страву, аромат якої нагадує про чарівні миттєвості дитинства.

Що знадобиться для приготування 10 порцій супу

  • Крупа вівсяна – 120 г
  • Молоко — 1 л.
  • Вода питна – 1 л., 100 г
  • Масло вершкове – 20 г
  • Цукор-пісок – 20 г
  • Сіль харчова – 1 ч. л.

Як готувати

1. Крупу просіяти, перебрати, видаляючи сторонні домішки.

2. Відварити крупу у підсоленій воді при слабкому кипінні, періодично помішуючи, впродовж 10-15 хв.

3. Додати гаряче молоко, цукор, сіль і варити при слабкому кипінні, до готовності 7-10 хв.

4. Перед завершенням приготування додати вершкове масло і довести до кипіння 1-2 хв.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — крупа добре розварена в суміші молока та води, але зерна зберегли форму.

Колір — рідкої частини — білий з кремовим відтінком, масла вершкового-жовтий.

Консистенція — в міру в’язка,  крупа — м’яка, набухла.

Смак — молочно-круп’яний, солодкуватий, в міру солоний, з присмаком масла вершкового.

Запах — приємний, кип’яченого молока з ароматом масла вершкового.

1 порція (200 г) молочного вівсяного супу містить:

  • білки — 4
  • жири — 4,7
  • вуглеводи-13
  • енергетична цінність – 111 ккал

Смачного!

Допоможіть покращити процес
організації харчування