Молоко грає надзвичайно важливу роль в дитячому харчуванні. Воно є джерелом не лише білків, жирів та вуглеводів, але й мінеральних солей, в тому числі кальцію.
В меню на 2020 рік для дитячих садочків м. Дніпра включені різноманітні молочні страви. Одна з них – молочний вівсяний суп, який пропонується малюкам на полуденок.
Приготуйте і ви смачну, легку, поживну страву, аромат якої нагадує про чарівні миттєвості дитинства.
Що знадобиться для приготування 10 порцій супу
- Крупа вівсяна – 120 г
- Молоко — 1 л.
- Вода питна – 1 л., 100 г
- Масло вершкове – 20 г
- Цукор-пісок – 20 г
- Сіль харчова – 1 ч. л.
Як готувати
1. Крупу просіяти, перебрати, видаляючи сторонні домішки.
2. Відварити крупу у підсоленій воді при слабкому кипінні, періодично помішуючи, впродовж 10-15 хв.
3. Додати гаряче молоко, цукор, сіль і варити при слабкому кипінні, до готовності 7-10 хв.
4. Перед завершенням приготування додати вершкове масло і довести до кипіння 1-2 хв.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — крупа добре розварена в суміші молока та води, але зерна зберегли форму.
Колір — рідкої частини — білий з кремовим відтінком, масла вершкового-жовтий.
Консистенція — в міру в’язка, крупа — м’яка, набухла.
Смак — молочно-круп’яний, солодкуватий, в міру солоний, з присмаком масла вершкового.
Запах — приємний, кип’яченого молока з ароматом масла вершкового.
1 порція (200 г) молочного вівсяного супу містить:
- білки — 4
- жири — 4,7
- вуглеводи-13
- енергетична цінність – 111 ккал
Смачного!