харчування у садочках Дніпра

Круп’яні супи збагачують раціон дитини та мають безліч корисних властивостей. Особливо смачним і ароматним виходить суп з гречкою. Він поживний і легкий, із збалансованим вмістом інгредієнтів. Приготуйте такий супчик за рецептом з меню на 2020 рік для дитячих садочків міста Дніпра.

Для приготування 10 порцій супу знадобиться:

  • Крупа гречана – 70 г
  • Цибуля ріпчаста – 140 г
  • Морква – 110 г
  • Картопля – 570 г
  • Олія рослинна – 10 г
  • Масло вершкове – 10 г
  • Сіль – 12 г
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Вода – 1 л 800 г

Як готувати

1. Підготовлену нарізану шматочками ріпчасту цибулю злегка обсмажити на олії 2-3 хв., потім додати моркву (нарізану шматочками або натерту на тертці) та пасерувати, періодично помішуючи, за t = 100°С 5-10хв.

Для дієтичного харчування: Цибулю та моркву тушкують на олії рослинній, періодично помішуючи, за tº =100°С протягом 5-10 хв.

2. Закип’ятити воду, додати підготовлену нарізану кубиками картоплю, довести до кипіння (1-2 хв.).

3. Додати пасеровані (тушковані) овочі та варити при слабкому кипінні до напівготовності (10-15 хв.).

4, Додати підготовлену крупу і продовжити варити при слабкому кипінні до готовності (25 хв.).

5. За 5-10 хв. до завершення приготування додати сіль, лавровий лист, вершкове масло.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — форма нарізки овочів відповідає технології , не переварені. Крупа добре розварена, але зберегла форму.

Колір — бульйону світло-коричневий, овочів, крупи — натуральний.

Консистенція — картопля та овочі — м’які, крупа — добре розварена, але не переварена.

Смак — помірно солоний, в поєднанні крупи та овочів.

Запах — приємний, характерний для пасерованих (тушкованих) овочів, вареної картоплі та гречаної крупи.

1 порція гречаного супу (200 г) містить:

  • білки — 2,4
  • жири — 2,2
  • вуглеводи — 17,3
  • енергетична цінність — 98,7 ккал

Запрошуйте родину на смачний обід!

Допоможіть покращити процес
організації харчування