Запашна випічка до смаку дітям будь-якого віку. Вона урізноманітнює щоденний раціон, доречно доповнює обід або полуденок, виступає в якості корисного перекусу.

Приготуйте надзвичайно смачну ватрушку з кисломолочного сиру з морквою та яблуками за рецептом з меню 2020 року для дитячих садочків та шкіл м. Дніпра.

Що знадобиться для приготування 10 ватрушок?

Для тіста

  • Сир кисломолочний 9% — 1 кг
  • Борошно пшеничне в/с – 170 г
  • Цукор-пісок – 50 г
  • Яйця курячі столові – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія рослинна – 6 г (для змащення листів)

Для начинки

  • Морква свіжа – 500 г
  • Яблука свіжі – 140 г
  • Цукор-пісок – 50 г

Для змащення ватрушок

  • Яйця курячі столові – 0,5 шт.
  • Сметана – 40 г

Як готувати

1. Сир перетерти через сито. Додати просіяне борошно, підготовлені яйця, частину цукру, сіль і ретельно перемішати, замісити тісто.

2. Підготовлену моркву нашинкувати або натерти на тертці, припустити у закритій посудині за t=100°С до готовності 20 хв. Підготовлені яблука обчистити від шкірки і насіннєвих гнізд, нарізати дрібними кубиками та витримати в цукровому сиропі. Моркву змішати з яблуками.

3. Із сирного тіста сформувати кульки, викласти їх на лист, змащений рослинною олією. Зробити в кульках поглиблення і заповнити їх начинкою. Зверху змастити яйцем, змішаним зі сметаною. Випікати у духовій шафі за температури 220-250°С до готовності (15-20хв.).

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — форма правильна кругла, начинка розміщена посередині страви, поверхня змащена яйцем зі сметаною.

Коліртіста — кремовий, на розрізі — світлий; колір начинки — помаранчевий.

Консистенція — м’яка, соковита.

Смак, запах — свіжоспеченої страви з сиру кисломолочного в поєднанні з морквою.

1 ватрушка (вагою приблизно 80 г) містить

  • білки – 11
  • жири – 6
  • вуглеводи – 15
  • енергетична цінність — 155 ккал

Смакуйте з користю та задоволенням!

Допоможіть покращити процес
організації харчування