Рис з овочами — цікавий гарнір, що надає кольорів та свіжих барв смаку повсякденному меню. Страва представлена в меню шкіл м. Дніпра.
Спробуйте приготувати – це поживна, яскрава, універсальна страва, яка неодмінно сподобається всій родині. Готувати рис з овочами можна без прив’язки до сезону, адже необхідні продукти завжди під рукою.
Що знадобиться для приготування 10 порцій
- Крупа рисова – 320 г
- Морква – 110 г
- Горошок зелений консервований – 46 г або (горошок заморожений – 33 г)
- Масло вершкове – 30 г
- Вода – 675 г
- Сіль – 1 ч. л. с гіркою
Як готувати
1. Рис перебрати (видалити сторонні домішки) та промити спочатку у теплій, а потім у гарячій воді. Підготовлений рис залити окропом, додати сіль і зварити розсипчасту кашу.
2. Підготовлену моркву, обчистити, нарізати дрібними кубиками, припустити за tº=100°С протягом 5-10 хв.
3. Банку з зеленим горошком ретельно помити, просушити. Горошок перекласти в чистий посуд, довести до кипіння і кип’ятити 1-2 хвилини у власному відварі, відвар злити. Якщо горошок заморожений — його відварити. До моркви додати зелений горошок, долити кип’яток або овочевий бульйон і тушкувати під кришкою 15-20 хвилин. Морква і зелений горошок, повинні повністю стати м’якими.
4. Готові овочі додати у зварений розсипчастий рис. Ретельно перемішати, прогріти під кришкою на слабкому вогні протягом 5-10 хв.
Рис з овочами можна вживати як самостійну страву або як гарнір до м’яса або риби.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — зерна крупи добре набухлі, але не переварені, зберегли форму. Горошок зелений та морква тушковані з рисом, розподілені рівномірно.
Колір — від білого до кремового, з помаранчевим відтінком моркви та зеленим – горошку.
Консистенція — рис не переварений, розсипчастий, горошок зелений, морква — м’які.
Смак, запах — характерний для каші рисової з овочами, в міру солоний.
1 порція (100 г) рису з овочами містить:
- білки — 2,6
- жири — 2,5
- вуглеводи — 25
- енергетична цінність — 133 ккал
Смакуйте з апетитом і користю!