шкільне харчування у Дніпрі

Рис з овочами — цікавий гарнір, що надає кольорів та свіжих барв смаку повсякденному меню. Страва представлена в меню шкіл м. Дніпра.

Спробуйте приготувати – це поживна, яскрава, універсальна страва, яка неодмінно сподобається всій родині. Готувати рис з овочами можна без прив’язки до сезону, адже необхідні продукти завжди під рукою.

Що знадобиться для приготування 10 порцій

  • Крупа рисова – 320 г
  • Морква – 110 г
  • Горошок зелений консервований – 46 г або (горошок заморожений – 33 г)
  • Масло вершкове – 30 г
  • Вода – 675 г
  • Сіль – 1 ч. л. с гіркою

Як готувати

1. Рис перебрати (видалити сторонні домішки) та промити спочатку у теплій, а потім у гарячій воді. Підготовлений рис залити окропом, додати сіль і зварити розсипчасту кашу.

2. Підготовлену моркву, обчистити, нарізати дрібними кубиками, припустити за tº=100°С протягом 5-10 хв.

3. Банку з зеленим горошком ретельно помити, просушити. Горошок перекласти в чистий посуд, довести до кипіння і кип’ятити 1-2 хвилини у власному відварі, відвар злити. Якщо горошок заморожений — його відварити. До моркви додати зелений горошок, долити кип’яток або овочевий бульйон і тушкувати під кришкою 15-20 хвилин. Морква і зелений горошок, повинні повністю стати м’якими.

4. Готові овочі додати у зварений розсипчастий рис. Ретельно перемішати, прогріти під кришкою на слабкому вогні протягом 5-10 хв.

Рис з овочами можна вживати як самостійну страву або як гарнір до м’яса або риби.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — зерна крупи добре набухлі, але не переварені, зберегли форму. Горошок зелений та морква тушковані з рисом, розподілені рівномірно.

Колір — від білого до кремового, з помаранчевим відтінком моркви та зеленим – горошку.

Консистенція — рис не переварений, розсипчастий, горошок зелений, морква — м’які.

Смак, запах — характерний для каші рисової з овочами, в міру солоний.

1 порція (100 г) рису з овочами містить:

  • білки — 2,6
  • жири — 2,5
  • вуглеводи — 25
  • енергетична цінність — 133 ккал

Смакуйте з апетитом і користю!

Допоможіть покращити процес
організації харчування