Смак дитинства, знайомий нам усім. Пісочний тертий пиріг з повидлом. У процесі його приготування кухня наповнюється приголомшливим вершково-фруктовим ароматом. Дочекатися закінчення випікання насилу вдається. Часто цей пиріг змітається з тарілки ще гарячим. І все ж, краще дочекатися повного охолодження, тоді його смаком і ароматом можна насолоджуватися не поспішаючи, під чашечку ароматного чаю або теплого молока.

Приготуйте пиріг «Тертий» за рецептом зі шкільного меню на 2020 рік.

Для приготування 10 порцій пирога знадобиться:

  • Борошно пшеничне в/г – 450 г + 60 г (на підпил)
  • Цукор-пісок – 136 г
  • Масло вершкове – 195 г
  • Яйця курячі столові – 2 шт.
  • Сода – 2 г
  • Сіль кухонна – 2 г
  • Повидло – 230 г

Як готувати

1. Масло вершкове збити з цукром до утворення однорідної пишної маси. Наприкінці збивання додати яйця, сіль, соду. Ввести просіяне борошно і замішати тісто.

2. Половину тіста розкачати завтовшки 3-4 мм. Другу половину тіста заморозити аби в подальшому його було легше натерти на терці.

3. Шар тіста намазати повидлом, зверху посипати натертим на тертці тістом.

4. Випікати пиріг при t° = 240 — 260°С протягом 10 — 13 хвилин.

Характеристики готового виробу

Зовнішній вигляд – шматочки пирога у вигляді прямокутників (трикутників), в розрізі видно шар повидла, поверхня рихла.

Колір — від золотистого до світло-коричневого.

Консистенція — добре пропечена, розсипчаста, без грудочок.

Смак, запах — свіжовипеченого пісочного виробу, в міру солодкий, з присмаком повидла.

1 порція пирога вагою 100 г містить:

  • білки — 6
  • жири — 16
  • вуглеводи — 63
  • енергетична цінність — 427 ккал

Приємного сімейного чаювання!

Допоможіть покращити процес
організації харчування