Смак дитинства, знайомий нам усім. Пісочний тертий пиріг з повидлом. У процесі його приготування кухня наповнюється приголомшливим вершково-фруктовим ароматом. Дочекатися закінчення випікання насилу вдається. Часто цей пиріг змітається з тарілки ще гарячим. І все ж, краще дочекатися повного охолодження, тоді його смаком і ароматом можна насолоджуватися не поспішаючи, під чашечку ароматного чаю або теплого молока.
Приготуйте пиріг «Тертий» за рецептом зі шкільного меню на 2020 рік.
Для приготування 10 порцій пирога знадобиться:
- Борошно пшеничне в/г – 450 г + 60 г (на підпил)
- Цукор-пісок – 136 г
- Масло вершкове – 195 г
- Яйця курячі столові – 2 шт.
- Сода – 2 г
- Сіль кухонна – 2 г
- Повидло – 230 г
Як готувати
1. Масло вершкове збити з цукром до утворення однорідної пишної маси. Наприкінці збивання додати яйця, сіль, соду. Ввести просіяне борошно і замішати тісто.
2. Половину тіста розкачати завтовшки 3-4 мм. Другу половину тіста заморозити аби в подальшому його було легше натерти на терці.
3. Шар тіста намазати повидлом, зверху посипати натертим на тертці тістом.
4. Випікати пиріг при t° = 240 — 260°С протягом 10 — 13 хвилин.
Характеристики готового виробу
Зовнішній вигляд – шматочки пирога у вигляді прямокутників (трикутників), в розрізі видно шар повидла, поверхня рихла.
Колір — від золотистого до світло-коричневого.
Консистенція — добре пропечена, розсипчаста, без грудочок.
Смак, запах — свіжовипеченого пісочного виробу, в міру солодкий, з присмаком повидла.
1 порція пирога вагою 100 г містить:
- білки — 6
- жири — 16
- вуглеводи — 63
- енергетична цінність — 427 ккал
Приємного сімейного чаювання!