Паста з твердим сиром – чудовий смак з італійським акцентом
Смачні гарніри є невід’ємною складовою дитячого меню. Пропонуємо приготувати апетитну страву яка може доповнювати різноманітні страви з м’яса та риби, або подаватися окремо, наприклад вранці.
Паста з твердим сиром містить у збалансованій кількості білки, жири, вуглеводи. Вона подобається дітям адже добре смакує та привабливо виглядає.
Що знадобиться для приготування 10 порцій
- Макаронні вироби – 350 г
- Вода – 2,1 літри
- Сіль – трохи менше 1 ст. л.
- Масло вершкове — 35 г
- Сир твердий («Російський» або інший ваш улюблений) – 160 г
Як готувати
1. Покладіть макаронні вироби у киплячу підсолену воду та варіть за помірного кипіння до готовності (вермішель 10-12 хв., макарони 15-20 хв.). Зварені макаронні вироби відкладіть на друшляк, дайте воді стекти та змастіть розтопленим маслом вершковим (1/3-1/4 частина від наведеної в рецептурі кількості), щоб вони не склеювалися і не утворювали грудок.
2. Безпосередньо перед подачею на стіл до макаронних виробів додайте решту вершкового масла, та додайте зверху твердий сир, натертий на тертці.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — макаронні вироби зберегли форму, легко розділяються, заправлені вершковим маслом та посипані твердим сиром.
Колір — від білого до світло-кремового.
Консистенція — м’яка, але щільна.
Смак, запах — відварених макаронних виробів з присмаком вершкового масла та твердого сиру.
1 порція (100 г) пасти містить:
- білки — 7,5
- жири — 18
- вуглеводи — 28
- енергетична цінність — 211 ккал
Ось так швидко готова апетитна ситна страва! Смачного!