Паста з твердим сиром – чудовий смак з італійським акцентом

Смачні гарніри є невід’ємною складовою дитячого меню. Пропонуємо приготувати апетитну страву яка може доповнювати різноманітні страви з м’яса та риби, або подаватися окремо, наприклад вранці.

Паста з твердим сиром містить у збалансованій кількості білки, жири, вуглеводи. Вона подобається дітям адже добре смакує та привабливо виглядає.

Що знадобиться для приготування 10 порцій

  • Макаронні вироби – 350 г
  • Вода – 2,1 літри
  • Сіль – трохи менше 1 ст. л.
  • Масло вершкове — 35 г
  • Сир твердий («Російський» або інший ваш улюблений) – 160 г

Як готувати

1. Покладіть макаронні вироби у киплячу підсолену воду та варіть за помірного кипіння до готовності (вермішель 10-12 хв., макарони 15-20 хв.). Зварені макаронні вироби відкладіть на друшляк, дайте воді стекти та змастіть розтопленим маслом вершковим (1/3-1/4 частина від наведеної в рецептурі кількості), щоб вони не склеювалися і не утворювали грудок.

2. Безпосередньо перед подачею на стіл до макаронних виробів додайте решту вершкового масла, та додайте зверху твердий сир, натертий на тертці.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — макаронні вироби зберегли форму, легко розділяються, заправлені вершковим маслом та посипані твердим сиром.

Колір — від білого до світло-кремового.

Консистенція — м’яка, але щільна.

Смак, запах — відварених макаронних виробів з присмаком вершкового масла та твердого сиру.

1 порція (100 г) пасти містить:

  • білки — 7,5
  • жири — 18
  • вуглеводи — 28
  • енергетична цінність — 211 ккал

Ось так швидко готова апетитна ситна страва! Смачного!

Допоможіть покращити процес
організації харчування