Омлет із підрум’яненою золотавою скоринкою — смачна, приваблива, легка страва, яка включена до дитячого раціону харчування. Вона багата на білок, що швидко засвоюється. Найкраще смакує на сніданок або полуденок.

Готується легко, а смакує чудово! Приготуйте омлет вдома за рецептом з меню на 2020 рік для дитячих садочків міста Дніпра. Пригощайтесь всією родиною!

Для приготування 5 порцій омлету знадобиться:

  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Борошно пшеничне в/г – 10 г
  • Молоко – 100 г
  • Олія рослинна – 10 г
  • Сіль харчова – 0,5 ч. л.

Як готувати

1. Яйця замочити на 30 хвилин в 2%-вому розчині харчової соди (20 г соди на 1 л води). Після чого добре промити під проточною водою, обсушити паперовим рушником.

2. Підготовлені яйця збити, додати просіяне борошно, розведене молоком, сіль. Збити до отримання однорідної маси. Підготовлену суміш вилити на розігрітий лист, змащений олією, шаром завтовшки 2,5-3 см.

3. Випікати у духовій шафі за температури 180-200°С до готовності (10-15 хв).

Омлет слід готувати безпосередньо перед подачею та подавати теплим.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — маса однорідна, без тріщин, порційні шматки у вигляді квадратів, триктників або продовгуватих пиріжків.

Колір — світло-жовтий.

Консистенція — соковита, пишна, ніжна.

Смак — свіжих смажених яєць з присмаком молока, в міру солоний.

Запах — смажених свіжих яєць.

1 порція омлету (60 г) містить:

  • білки – 6
  • жири — 7
  • вуглеводи — 2,7
  • енергетична цінність – 98 ккал

Приємного апетиту!

Допоможіть покращити процес
організації харчування