М’якенькі, рум’яні оладки із запашним повидлом – це смак дитинства. Ласуєш ними доки теплі і, здається, не зможеш зупинитися. В кожної господині свій «фірмовий» рецепт оладок.

Спробуйте приготувати цю страву за рецептом з меню на 2020 рік для дитячих садочків міста Дніпра. Саме такими дітки смакують на полуденок. Скуштуйте і ви!

Що потрібно для приготування 10 порцій оладок:

  • Борошно пшеничне в/г – 500 г
  • Молоко – 500 г
  • Дріжджі пресовані – 11,5 г
  • Цукор-пісок – 60 г
  • Олія рослинна – 60 г
  • Сіль – 10 г
  • Повидло – за смаком

Як готувати

1. Пресовані дріжджі розвести у невеликій кількості теплого молока 35-40°С у співвідношенні 3:1, процідити, залишити на 1 годину.

2. Суміш процідити, з’єднати з рештою молока, цукром, сіллю та додати просіяне борошно, перемішати до утворення однорідної маси. Тісто залишити в теплому місці (25-35° С) на 1,5-2 години.

3. Як пройде час можна пекти оладки. Викладати тісто ложкою на сковороду з олією, нагрітою до 150-160°С. Оладки злегка обсмажити впродовж 5-7 хвилин з обох боків. Готові оладки викласти на лист та довести в духовій шафі за t°= 195-200°С до готовності 10-15 хв.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — оладки круглі або овальні, добре пропечені, политі повидлом.

Колір поверхні — від золотисто-жовтого до світло-коричневого, в розрізі – кремовий.

Консистенція — велико пориста, м’яка, еластична, при натисканні утворюється заглиблення, яке відразу вирівнюється.

Смак, запах — злегка смаженого та притушкованого дріжджового тіста, злегка солодкий.

1 порція оладок (120 г) містить

  • білки — 8
  • жири — 10
  • вуглеводи — 60
  • енергетична цінність – 361 ккал

Смакуйте не поспішаючи!

Допоможіть покращити процес
організації харчування