Погодьтесь, страви з печінки – не є найулюбленішими для більшості дітлахів. Але цей субпродукт з високим вмістом корисних і поживних речовин є важливою складовою дитячого харчування. Печінка – це відмінне джерело білка, заліза. В ній містяться вітаміни А, Е, вітаміни групи В, а ще магній, цинк, кальцій, фосфор, а також рідкісна речовина гепарин.

Приготувати печінку можна смачно! Спробуйте оладки, тушковані в молоці, за рецептом з меню на 2020 рік для дитячих садочків міста Дніпра. Вони такі ніжні та ароматні, що мають всі шанси сподобатись вашим рідним.

Для приготування 10 порцій оладок знадобиться:

  • Печінка яловича морожена – 860 г

або свиняча морожена – 810 г

  • Борошно пшеничне в/г – 30 г
  • Яйця курячі столові – 1 шт.
  • Молоко – 210 г
  • Олія рослинна – 30 г
  • Сіль – 1 ч. л.

Як готувати

1. Печінку розморозити на повітрі або у холодній воді, промити в холодній проточній воді, зняти плівку, вирізати внутрішні кровоносні судини та жовчні протоки.

2. Підготовлену печінку нарізати на шматки, пропустити через м`ясорубку, додати просіяне борошно, підготовлені жовтки яєць, сіль та добре вимішати.

3. Білки яєць збити до утворення густої піни, ввести в масу, злегка перемішуючи. Потім викласти столовою ложкою (порційно) на сковороду з олією, нагрітою до t=150-160°С, та злегка обсмажити упродовж 5-7 хв. з обох боків до утворення рум`яної скоринки.

4. Обсмажені оладки скласти у посудину, залити гарячим молоком і тушкувати під кришкою за слабкого кипіння до готовності (15-20 хв.).

Подавати оладки з гарніром.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — форма — овальна, оладки тушковані в молоці.

Колір — світло-коричневий.

Консистенція — м`яка, соковита.

Смак — тушкованої печінки з присмаком молока, в міру солоний.

Запах — тушкованої печінки з ароматом молока, без сторонніх запахів.

1 порція оладок (60 г) містить:

  • білки — 15
  • жири — 6,5
  • вуглеводи -3
  • енергетична цінність — 130 ккал

Смачного!

Допоможіть покращити процес
організації харчування