Морквяно-апельсиновий фреш – джерело здоров’я та гарного настрою. А який в нього апетитний життєрадісний колір! Так і хочеться миттю спустошити склянку.

Зробіть морквяно-апельсиновий фреш для себе та своїх рідних за рецептом, яким користуються наші кухарі, готуючи для діток у навчальних закладах Дніпра, де впроваджені другі сніданки.

Для приготування 5 порцій фрешу (по 150 мл) знадобиться:

  • Морква – 755 г;
  • Апельсини – 340 г;
  • Вода питна кип’ячена – 225 мл.

Як готувати

1. Моркву перебрати, промити під холодною проточною водою, почистити, знову промити. Потім обдати окропом та пропустити через соковитискач.

2. Апельсини помити під холодною проточною водою, обдати окропом. Після чого розрізати навпіл та пропустити через соковитискач.

3. Завантажувати фрукти і овочі в соковитискач потрібно окремо і змішувати соки вже в готовому вигляді.

Готовий фреш слід випити протягом 20-30 хвилин з моменту приготування.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — однорідна рідина без твердих частин

Колір — яскравий помаранчевий

Консистенція — рідка

Смак — приємний, кислувато-солодкий, характерний для моркви з присмаком апельсину

Запах — характерний для моркви, з ароматом апельсину

1 порція морквяно-апельсинового фрешу (150 мл) містить:

  • білки — 2,6
  • жири — 0,3
  • вуглеводи — 19,6
  • енергетична цінність – 91 ккал (без м’якоті).

Смакуйте на здоров’я!

Допоможіть покращити процес
організації харчування