Свіжа випічка завжди до вподоби дітям. Нею вони можуть ласувати після поживного основного прийому їжі або в якості перекусу.

Кутики з яблуками – пухкі, рум’яні, з ароматною солодко-кислуватою начинкою смакують надзвичайно! Спробуйте приготувати! Саме такі кутики печуть наші кухарі у 2020 році для школярів.

Для приготування тіста для 10-ти кутиків візьміть:

  • Борошно пшеничне – 580 г
  • Цукор-пісок – 40 г
  • Масло вершкове – 60 г
  • Яйця курячі столові – 1 шт.
  • Сіль кухонна – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі пресовані – 20 г
  • Вода – 150 г
  • Олія рослинна для змащення деко – 1 ст. л.

Для начинки знадобиться:

  • Яблука свіжі – 180 г
  • Цукор-пісок – 30 г

Як готувати?

Здобне дріжджове тісто готують опарним способом.

  • В діжу влити підігріту до t°= 35 — 40 °C воду (60-70 % від загальної кількості речовини), додати розведені в теплій воді та проціджені дріжджі, всипати борошно та перемішати до отримання однорідної маси. Поверхню опари посипати борошном, діжу накрити кришкою та залишити для бродіння за t° = 35-40°С на 2,5-3 години.
  • Коли опара збільшиться в об’ємі в 2 — 2,5 рази та почне опускатися, до неї додати решту рідини з розчиненою сіллю та цукром, яйця. Потім все перемішати, всипати залишок борошна та замісити тісто. Перед закінченням замісу додати розтоплене вершкове масло. Діжу закрити кришкою та залишити на 2 — 2,5 години для бродіння. За цей час тісто обминають 2-3 рази.

Приготування начинки:

1. Яблука промити, очистити, видалити серцевину та пошкоджені частини, нарізати скибочками, засипати цукром, додати трохи води та варити, помішуючи при слабкому нагріванні до тих пір, доки маса не загусне. Перед використанням охолодити.

2. З готового тіста зробити кульки, вагою 85 г та залишити для вистоювання протягом 5 — 7 хвилин.

3. Потім кульки розкачати в круглі коржики, на середину яких викласти начинку, з’єднати краї надаючи виробу трикутну форму. Сформовані кутики покласти швом до низу на змащений олією кондитерський лист та залишити для вистоювання.

4. Випікають кутики при t ° = 200 — 240 °С протягом 5-10 хвилин.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — вироби трикутної форми; поверхня гладка, глянцева; в розрізі — скоринка тонка, начинка розподілена рівномірно.

Колір — від золотистого до світло-коричневого.

Консистенція — тісто добре пропечене, пористість рівномірно розвинута; начинка — соковита.

Смак, запах — свіжовипеченого дріжджового виробу зі смаком яблука.

1 кутик вагою 90 г містить:

  • білки — 7,5
  • жири — 6,5
  • вуглеводи — 52
  • енергетична цінність 295 ккал

Ласуйте на здоров’я!

Допоможіть покращити процес
організації харчування