Смачний яскравий компот – «Вітамінка» доповнює меню шкіл та дитячих садків м. Дніпра.

Напій готують зі стиглих плодів та ягід, які збирають в українських садах влітку. Слива, чорна смородина, яблука надають напою апетитний колір, аромат та чудові смакові якості, які так подобаються дітям.

Для приготування 1 літру компоту знадобиться

  • Фрукти заморожені «Вітамінка» (слива, чорна смородина, яблуко) – 75 г
  • Яблука свіжі – 85 г
  • Вода – 910 г
  • Цукор-пісок – 75 г

Як готувати?

1. Яблука помити, видалити насіннєві гнізда, нарізати дольками. Щоб плоди не темніли, їх до варіння треба занурити у холодну воду.

2. Приготувати цукровий сироп. У гарячу воду додати цукор у відповідності із закладкою, перемішати, довести до кипіння за температури 100⁰С та проварити 10 — 12 хвилин. Готовий сироп процідити.

3. В киплячий сироп закласти промиті холодною водою заморожені фрукти, не розморожуючи, підготовлені яблука, довести до кипіння та варити при t=100 ⁰С до готовності.

Перед вживанням компот охолоджують. Напій гарно смакує як теплим так и холодним.

Характеристики готового компоту

Зовнішній вигляд — сироп — прозорий, фрукти та ягоди не розварені.

Колір — відповідно набору фруктів.

Консистенція — рідка; фруктів, ягід — м’яка.

Смак, запах — кисло-солодкий, з присмаком та ароматом фруктів та ягід.

1 порція (200 мл) компоту містить:

  • білки — 0,15
  • жири — 0,06
  • вуглеводи — 21
  • енергетична цінність — 84,4 ккал

Насолоджуйтесь смаком літа!

Допоможіть покращити процес
організації харчування