Компот із сухофруктів бадьорить та сповнює енергією, а ще чудово втамовує спрагу. Він чудово смакує в будь яку пору року. Приготуйте напій за рецептом з меню для шкіл та дитсадочків міста Дніпра на 2020 рік.

Для приготування 1 літру компоту знадобиться

  • Яблука, груші, чорнослив інші – 75 г
  • Цукор-пісок – 75 г
  • Вода – 1 л 90 г

Як готувати

1. Сухофрукти перебрати, видалити сторонні домішки, ретельно промити в теплій воді, міняючи її декілька разів.

2. Підготовлені сухофрукти залити гарячою водою, довести до кипіння і варити до готовності: груші — 1-2 години, яблука — 20-30 хвилин, чорнослив — 10-20 хвилин. В кінці варки всипати цукор.

Дати готовому напою охолонути та настоятися за кімнатної температури.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд – відвар — прозорий; плоди і ягоди — цілі, зварені до повної готовності.

Колір — рідкої частини — від світло — до темно коричневого з червонуватим відтінком.

Консистенція — рідкої частини — прозора; фрукти — м’які, просочені відваром; співвідношення густої і рідкої частин 1:3.

Смак, запах — зі смаком та ароматом сухофруктів, солодкий або кисло-солодкий.

1 порція компоту (150 мл) містить:

  • білки — 0,1
  • жири — 0,3
  • вуглеводи – 21
  • енергетична цінність – 85 ккал

Пийте із задоволенням, пригощайте близьких!

Допоможіть покращити процес
організації харчування