Випічка, знайома багатьом з дитинства. Ніжне розсипчасте тісто, хрусткі горішки. Це дуже смачно! Радимо приготувати і побалувати своїх близьких пісочними кільцями.

Для приготування 10 пісочних кілець знадобиться:

  • Борошно в/г – 370 г + 30 г (на підпил)
  • Цукор-пісок – 148 г
  • Масло вершкове – 222 г
  • Яйця курячі столові – 1 шт.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Цукор ванільний – 5 г (або ванілін на кінчику ножа)
  • Кислота лимонна – 3 г
  • Сіль кухонна – 3 г

Також знадобиться приблизно пів курячого яйця для змащування виробів перед випіканням та смажений арахіс на посипку.

Як готувати?

1. Розм’якшене вершкове масло, цукор, яйця збити до розчинення цукру та утворення однорідної маси. Додати борошно, сіль, соду, ванілін або ванільний цукор, лимонну кислоту і замішати тісто.

2. Смажений арахіс подрібнити на фрагменти розміром 0,2 — 0,4 см і відсіяти лушпиння.

3. Пісочне тісто розкачати в пласт, товщиною 1 — 1,5 см і сформувати кільця з круглим отвором в центрі. Напівфабрикати змастити яйцем і посипати підсмаженим подрібненим арахісом.

4. Випікати кільця в духовій шафі при t° = 210 — 220°С протягом 20 — 25 хвилин.

Перед вживанням кільця рекомендується охолодити при кімнатній температурі.

Характеристики готового продукту

Зовнішній вигляд — виріб круглої форми у вигляді кільця, поверхня рівномірно змащена яйцем і посипана подрібненим арахісом.

Консистенція — легко кришиться, пористість розвинена, без слідів непромісу.

Смак, запах — відповідає даному найменуванню виробу з пісочного тіста, з присмаком смаженого арахісу. Присмак та запах соди не допускається.

Колір — від світло-жовтого до жовтого, без підгорілостей та забруднення.

1 кільце вагою 80 г містить:

  • білки — 7,7
  • жири — 21
  • вуглеводи – 45
  • енергетична цінність — 404 ккал

Спробуйте – смакуйте із задоволенням!

Допоможіть покращити процес
організації харчування