харчування у садочках Дніпра

Пухке тісто, що тане у роті, легкий аромат ванілі та вершкового масла, золотава скоринка та вуаль цукрової пудри — складно не піддатися спокусі з’їсти ще шматочок. Кекс «Дитячий» — смачна випічка від наших кухарів.

Для приготування 10 кексів знадобиться

  • Борошно пшеничне в/г – 220 г
  • Масло вершкове – 118 г
  • Цукор-пісок – 250 г
  • Сир кисломолочний – 190 г
  • Яйця курячі столові – 3 шт.
  • Сода харчова, ванілін – на кінчику ножа
  • Цукрова пудра – 8 г
  • Олія рослинна для змащення форм – 1 ч. л.

Як готувати

1. Вершкове масло збити до збільшення об’єму в 2 рази.

2. Додати цукор і протертий через сито кисломолочний сир. Ретельно збити до отримання однорідної маси.

3. Поступово по одному додати жовтки не перестаючи збивати, додати білки. У збиту масу додати соду та перемішати.

4. Всипати просіяне борошно і ретельно вимішати.

5. Готове тісто розкласти у змазані форми на 2/3 об’єму.

6. Випікати в розігрітій духовій шафі 30-35 хв. при температурі 180-190 °С.

7. Готові кекси охолодити і посипати цукровою пудрою.

Характеристики готових виробів

Зовнішній вигляд — кекс круглої рифленої форми, поверхня посипана цукровою пудрою.

Колір — від світло-коричневого до темно-коричневого.

Консистенція — пориста, рихла, пропечена рівномірно.

Смак і запах – характерні для даного виробу , без присмаку і запаху соди.

1 кекс вагою 75 г містить:

  • білки — 7,7
  • жири — 12,3
  • вуглеводи – 43
  • енергетична цінність – 313 ккал

Приємного чаювання!

Допоможіть покращити процес
організації харчування