Пухке тісто, що тане у роті, легкий аромат ванілі та вершкового масла, золотава скоринка та вуаль цукрової пудри — складно не піддатися спокусі з’їсти ще шматочок. Кекс «Дитячий» — смачна випічка від наших кухарів.
Для приготування 10 кексів знадобиться
- Борошно пшеничне в/г – 220 г
- Масло вершкове – 118 г
- Цукор-пісок – 250 г
- Сир кисломолочний – 190 г
- Яйця курячі столові – 3 шт.
- Сода харчова, ванілін – на кінчику ножа
- Цукрова пудра – 8 г
- Олія рослинна для змащення форм – 1 ч. л.
Як готувати
1. Вершкове масло збити до збільшення об’єму в 2 рази.
2. Додати цукор і протертий через сито кисломолочний сир. Ретельно збити до отримання однорідної маси.
3. Поступово по одному додати жовтки не перестаючи збивати, додати білки. У збиту масу додати соду та перемішати.
4. Всипати просіяне борошно і ретельно вимішати.
5. Готове тісто розкласти у змазані форми на 2/3 об’єму.
6. Випікати в розігрітій духовій шафі 30-35 хв. при температурі 180-190 °С.
7. Готові кекси охолодити і посипати цукровою пудрою.
Характеристики готових виробів
Зовнішній вигляд — кекс круглої рифленої форми, поверхня посипана цукровою пудрою.
Колір — від світло-коричневого до темно-коричневого.
Консистенція — пориста, рихла, пропечена рівномірно.
Смак і запах – характерні для даного виробу , без присмаку і запаху соди.
1 кекс вагою 75 г містить:
- білки — 7,7
- жири — 12,3
- вуглеводи – 43
- енергетична цінність – 313 ккал
Приємного чаювання!