Розсипчастий, ніжний, з кисло-солодкими родзинками кекс чудово смакує і швидко відновлює сили. Ця випічка знайома з дитинства. Із свіжозавареним чаєм, теплим молоком або компотом – смакота!

Для приготування 10 кексів потрібні:

  • Борошно пшеничне в/г – 270 г
  • Цукор-пісок – 200 г
  • Масло вершкове – 13 г
  • Яйця курячі столові – 2 шт.
  • Сода харчова – 2 г
  • Сіль кухонна – 1 дрібка
  • Родзинки – 80 г
  • Цукрова пудра – 20 г

Як готувати

1. Вершкове масло збити протягом 7-10 хв. Воно повинно посвітлішати та збільшитися в об’ємі.

2. Додати цукор і збивати ще 5-7 хв.

3. Поступово додати збиті яйця. Потім додати перебрані, промиті, обсушені та припущені родзинки, соду, сіль.

4. Ретельно перемішати, додати борошно і замісити тісто.

5. Тісто розкласти в форми та випікати при t = 205-215⁰С протягом 25-30 хв.

Характеристики готового виробу

Зовнішній вигляд — поверхня нерівна з наявністю тріщин та розривів, посипана цукровою пудрою. родзинки розподілені рівномірно.

Колір — від світло-коричневого до темно-коричневого.

Консистенція — пориста, рихла, пропечена рівномірно.

Смак та запах – характерний кексовим виробам, без стороннього присмаку та запаху.

1 кекс вагою 75 г містить:

  • білки – 4
  • жири – 11
  • вуглеводи – 49
  • енергетична цінність — 311 ккал

Пригощайтесь!

Допоможіть покращити процес
організації харчування