Розсипчастий, ніжний, з кисло-солодкими родзинками кекс чудово смакує і швидко відновлює сили. Ця випічка знайома з дитинства. Із свіжозавареним чаєм, теплим молоком або компотом – смакота!
Для приготування 10 кексів потрібні:
- Борошно пшеничне в/г – 270 г
- Цукор-пісок – 200 г
- Масло вершкове – 13 г
- Яйця курячі столові – 2 шт.
- Сода харчова – 2 г
- Сіль кухонна – 1 дрібка
- Родзинки – 80 г
- Цукрова пудра – 20 г
Як готувати
1. Вершкове масло збити протягом 7-10 хв. Воно повинно посвітлішати та збільшитися в об’ємі.
2. Додати цукор і збивати ще 5-7 хв.
3. Поступово додати збиті яйця. Потім додати перебрані, промиті, обсушені та припущені родзинки, соду, сіль.
4. Ретельно перемішати, додати борошно і замісити тісто.
5. Тісто розкласти в форми та випікати при t = 205-215⁰С протягом 25-30 хв.
Характеристики готового виробу
Зовнішній вигляд — поверхня нерівна з наявністю тріщин та розривів, посипана цукровою пудрою. родзинки розподілені рівномірно.
Колір — від світло-коричневого до темно-коричневого.
Консистенція — пориста, рихла, пропечена рівномірно.
Смак та запах – характерний кексовим виробам, без стороннього присмаку та запаху.
1 кекс вагою 75 г містить:
- білки – 4
- жири – 11
- вуглеводи – 49
- енергетична цінність — 311 ккал
Пригощайтесь!