Гарбуз — ідеальний овоч для дитячого харчування. Помаранчева м’якоть містить велику кількість каротиноїдів, майже всі вітаміни групи В, вітаміни: А, С, К, Е. А іще кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк, мідь, марганець, селен.

З гарбуза можна приготувати безліч смачних страв. Одна з них — гарбузова каша з вершковим маслом. Приготуйте цю страву за рецептом з меню на 2020 рік для дитячих садочків м. Дніпра. Зробіть раціон своєї родини ще більш смачним та корисним.

Що потрібно для приготування 10 порцій каші:

  • Пшоно – 440 г
  • Гарбуз (вже очищений) – 700 г
  • Молоко – 1 л.
  • Цукор-пісок – 30 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 30 г

Як готувати

1. Гарбуз помити, почистити від шкірки та насіння, нарізати дрібними шматочками.

2. Закласти гарбуз в кипляче молоко, додати сіль, цукор і нагріти до кипіння.

3. Всипати підготовлену крупу і варити при слабкому кипінні, помішуючи, до готовності (25-30хв.).

4. При подачі кашу полити кип’яченим (впродовж 1-2 хвилин) вершковим маслом.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — однорідна маса, крупа і гарбуз розварені.

Колір — помаранчевий, масла вершкового — жовтий.

Консистенція — в’язка.

Смак — характерний для каш з пшоняною крупою, поєднаний з гарбузом, молоком та маслом, помірно солодкуватий.

Запах — пшона в поєднанні з гарбузом, кип’яченим молоком, з ароматом масла вершкового.

1 порція каші (200 г) містить:

  • білки – 9
  • жири – 6
  • вуглеводи – 44
  • енергетична цінність – 266 ккал

Смачного!

Допоможіть покращити процес
організації харчування