харчування у садочках Дніпра

Молочна рисова каша – ситна, легка, з ніжною консистенцією, неймовірно смачна та ароматна. Вона є щедрим джерелом мікро- і макроелементів, мінеральних речовин, вітамінів. Містить вуглеводи, фолієву кислоту, каротин, магній, калій, кальцій, тіамін.

Приготуйте молочну рисову кашу за рецептом з меню на 2020 рік для дитячих садочків міста Дніпра. Вона неодмінно сподобається вашій родині.

Для приготування 10 порцій каші знадобиться

  • Крупа рисова – 150 г
  • Молоко – 1 л 500 г
  • Вода – 780 г
  • Цукор-пісок – 44 г
  • Масло вершкове – 22 г
  • Сіль – 4 г

Як готувати

1. Рис просіяти, перебрати, видаляючи сторонні домішки. Промити спочатку теплою, а потім гарячою водою.

2. Підготовлену крупу засипати у киплячу воду і варити при слабкому кипінні до напівготовності 10-15 хв.

3. Додати кип’ячене молоко, сіль, цукор і довести до готовності ще 10-15 хв.

4. Перед завершенням приготування додати вершкове масло і довести до кипіння 1-2 хв.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — однорідна маса, крупа розварена, але не переварена.

Колір — білий з кремовим відтінком, вершкового масла — жовтий.

Консистенція — рідка, на тарілці розпливається, але ложка, покладена випуклою стороною на поверхню каші, не тоне.

Смак — характерний для каш з рисовою крупою, в поєднанні з молоком та маслом, помірно солодкий.

Запах — відповідної каші в поєднанні кип’яченого молока з ароматом масла вершкового.

1 порція каші 200 г містить:

  • білки — 5,3
  • жири — 5,5
  • вуглеводи – 23
  • енергетична цінність – 162 ккал

Смачного!

Допоможіть покращити процес
організації харчування