Молочні каші не тільки корисні, але і, що не менш важливо, до вподоби дітям. Секрет їхнього успіху — смак, який за бажанням можна урізноманітнювати.

В меню на 2020 рік для дитячих садочків м. Дніпра включені різні молочні каші. Спробуйте пшоняну з морквою та вершковим маслом. Страва в міру солодка з тонким морквяно-вершковим ароматом. Привабливо виглядає та чудово смакує!

Що знадобиться для приготування 10 порцій каші:

  • Молоко – 700 г
  • Пшоно – 440 г
  • Морква – 450 г
  • Цукор-пісок – 100 г
  • Масло вершкове – 60 г (для пасерування)
  • Вода – 700 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 30 г

Як готувати

1. Підготовлену очищену моркву дрібно нарізати та пасерувати із вершковим маслом при температурі 100°С упродовж 10 хв.

2. Пасеровану моркву закласти у киплячу суміш води і молока, додати сіль, цукор. Потім додати підготовлену крупу і варити кашу на слабкому кипінні до готовності (20-25хв.)

3. Як пройде зазначений час посудину з кашею щільно накрити кришкою і залишити кашу на 1 годину «відпочити».

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — однорідна маса, крупа розварена, але не переварена, морква м’яка.

Колір — жовтий, з помаранчевим вкрапленням моркви.

Консистенція — в’язка.

Смак, запах — характерний для каші з пшоняною крупою, поєднаний зі смаком моркви, молока та масла вершкового, в міру солодкий.

1 порція каші (200 г) містить:

  • білки – 8
  • жири – 10
  • вуглеводи – 47
  • енергетична цінність – 307 ккал

Запрошуйте родину до столу!

Допоможіть покращити процес
організації харчування