Меню сніданків для учнів шкіл м. Дніпра різноманітне та збалансоване. Представлені страви діти їдять із задоволенням. Пропонуємо батькам приготувати один з найпопулярніших гарнірів.

Гратен картопляний запечений з відварної або обсмаженої картоплі

Що знадобиться для приготування 1 порції

  • Картопля — 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 40 г
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2-3 ст. л
  • Сіль – за смаком

Технологія приготування

1. Підготувати картоплю – промити під холодною проточною водою, очистити та ще раз промити, нарізати на зручні невеличкі шматочки

2. Відварити картоплю у достатній кількості води (або злегка обсмажити на пательні у невеликій кількості олії, постійно помішуючи)

3. Очистити та нарізати півкільцями цибулю. Пасерувати на пательні з рослинно олією протягом 5-10 хвилин.

4. Відварену (або обсмажену) картоплю обережно об’єднати з цибулею. Перемішати

5. Яйце з сіллю збити виделкою або вінчиком до однорідності

6. Викласти овочі на деко рівномірним шаром. Залити яєчною сумішшю

Товщина шару всіх продуктів не повинна перевищувати 3 см. Запікають страву у духовій шафі за tº = 180 — 200ºC до появи на поверхні рум’яної скоринки, приблизно 10-15 хвилин.

Перед подачею гратен нарізають на шматочки акуратної форми. Подають при tº = 60-65ºC

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — акуратні порційні шматочки, поверхня рівномірно зарум’янена

Колір — скоринки золотисто-жовтий або світло-коричневий , на розрізі — кремовий з жовтим вкрапленням яєць та пасерованої цибулі

Консистенція — м’яка, в міру щільна

Смак, запах — свіжоспеченої картоплі, з присмаком яєць, в міру солоний

1 порція (100 г) гратену містить:

  • білки — 5,78
  • жири — 9,26
  • вуглеводи — 32,07
  • енергетична цінність – 235 ккал

Смачного!

ДИВИТИСЯ УСІ ГАРНІРИ

 

 

Допоможіть покращити процес
організації харчування