Страви з картоплі — поживні, смачні та легко засвоюються. Вони урізноманітнюють дитячій раціон, є джерелом енергії та корисних речовин.

Приготуйте вдома картоплю запечену по-селянськи з кунжутом, представлену в меню шкіл м. Дніпра у 2020 році.

Для приготування 10 порцій картоплі знадобиться

  • Картопля – 1 кг, 930 г
  • Олія рослинна – 100 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Кунжут — 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Як готувати

1. Картоплю ретельно помити під холодною проточною водою, добре очистити, ще раз промити. Якщо починаєте готувати не одразу, пам’ятайте — очищену картоплю можна зберігати у воді не більше 3 годин.

2. Картоплю нарізати брусочками або скибочками, промити в холодній воді, обсушити, викласти шаром не більше 5 см на сковороду чи деко з рослинною олією, розігрітою до 150-160ºC, злегка обсмажити 10-15 хв., періодично помішуючи.

3. Запекти картоплю в духовій шафі 10-15 хв. до злегка золотавої скоринки.

4. За 5 хвилин до готовності додати рублений часник, змішаний з сіллю, підготовлений кунжут та обережно перемішати.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — картопля правильно і акуратно нарізана, шматочки зберегли форму нарізки, картопля посипана часником та кунжутом.

Колір – золотистий.

Консистенція — м’яка.

Смак, запах — в міру солоний, з присмаком кунжуту, з ароматом часнику.

1 порція (100 г) картоплі містить:

  • білки — 4
  • жири — 11
  • вуглеводи — 36
  • енергетична цінність – 259 ккал

Кличте родину до обіду та смакуйте!

Допоможіть покращити процес
організації харчування