Страви з картоплі — поживні, смачні та легко засвоюються. Вони урізноманітнюють дитячій раціон, є джерелом енергії та корисних речовин.
Приготуйте вдома картоплю запечену по-селянськи з кунжутом, представлену в меню шкіл м. Дніпра у 2020 році.
Для приготування 10 порцій картоплі знадобиться
- Картопля – 1 кг, 930 г
- Олія рослинна – 100 г
- Часник – 1 зубчик
- Кунжут — 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Як готувати
1. Картоплю ретельно помити під холодною проточною водою, добре очистити, ще раз промити. Якщо починаєте готувати не одразу, пам’ятайте — очищену картоплю можна зберігати у воді не більше 3 годин.
2. Картоплю нарізати брусочками або скибочками, промити в холодній воді, обсушити, викласти шаром не більше 5 см на сковороду чи деко з рослинною олією, розігрітою до 150-160ºC, злегка обсмажити 10-15 хв., періодично помішуючи.
3. Запекти картоплю в духовій шафі 10-15 хв. до злегка золотавої скоринки.
4. За 5 хвилин до готовності додати рублений часник, змішаний з сіллю, підготовлений кунжут та обережно перемішати.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — картопля правильно і акуратно нарізана, шматочки зберегли форму нарізки, картопля посипана часником та кунжутом.
Колір – золотистий.
Консистенція — м’яка.
Смак, запах — в міру солоний, з присмаком кунжуту, з ароматом часнику.
1 порція (100 г) картоплі містить:
- білки — 4
- жири — 11
- вуглеводи — 36
- енергетична цінність – 259 ккал
Кличте родину до обіду та смакуйте!