Діти обожнюють печиво «Вівсяночка», яке готують наші кухарі! Адже воно таке хрумке, ароматне, смачне! А скільки в ньому користі!

Спечіть і ви вівсяне печиво вдома, як його готують у навчальних закладах Дніпра, де вже впроваджені другі сніданки.

Для приготування 1 кг печива знадобиться:

  • Борошно пшеничне в/г – 397 г
  • Борошно вівсяне або вівсяні пластівці – 170 г
  • Цукор-пісок – 295 г
  • Патока або мед, або кукурудзяний сироп, або інвертний сироп, або кленовий сироп, або повидло яблучне – 34 г
  • Масло вершкове – 196 г
  • Кориця, ванілін – на кінчику ножа
  • Сода харчова – 4 г
  • Сіль харчова – 4,5 г

Вода питна t°=70-90°С – 75-118 мл (скільки візьме тісто для отримання потрібної консистенції).

Як готувати

1. З’єднати вершкове масло, цукор-пісок, корицю, ванілін. Ретельно перемішати протягом 10 — 20 хвилин.

2. До отриманої маси при безперервному помішуванні додати вівсяну муку, гарячу воду з t° +70-90°С, з розчиненою в ній сіллю, і вимішувати протягом 10 — 20 хв.

(Якщо використовують вівсяні пластівці, найкраще брати дрібного помелу, або злегка подрібнити звичайні пластівці).

3. За потреби додати решту води, пшеничне борошно, соду та інші інгредієнти. Замісити однорідне, еластичне, злегка масляне тісто, яке добре ліпитися.

4. Тісто розкачати в пласт товщиною 9 -11 мм і сформувати вівсяне печиво, використовуючи бажані формочки.

5. Викласти заготовки на деко, змащене маслом або застелене папером для випічки, на деякій відстані одна від одної, так як при випіканні вівсяне печиво злегка збільшується.

6. Випікати печиво в добре розігрітій духовці при t° = 180-200°С до готовності (8-15 хвилин) до бежевого кольору. Готове печиво вийняти з духової шафи, залишити на 5-10 хвилин, потім зняти.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — форма відповідна до обраної формочки для формування, з рівними краям без пошкоджень, поверхня шорстка з характерними тріщинками, без вм’ятин.

Колір — властивий даному найменуванню печива, різних відтінків, рівномірний. Допускається більш темне забарвлення країв печива, а також нижнього боку печива.

Консистенція (вид в зламі) — добре пропечене з розвиненою пористістю, без пустот, без закалу, слідів непроміса.

Смак, запах — властиві даному найменуванню печива, без сторонніх запаху і присмаку, без присмаку та запаху соди.

Хрумтіть на здоров’я!

Допоможіть покращити процес
організації харчування