Кухарі, які працюють у навчальних закладах, надзвичайно відкриті та щирі. Адже готувати для дітей – особлива справа. Тут важливо не просто з’єднувати інгредієнти згідно технологічних карт, а готувати з любов’ю, щиро прагнути аби страви радували дітей та приносили користь.

Розпочинаємо цикл публікацій, в яких будемо  знайомити вас з чудовими дівчатами, які працюють завідуючими виробництв у навчальних закладах м. Дніпра.

Знайомтесь, Грабушина Людмила Олександрівна — завідуюча виробництвом ДНЗ№282 м. Дніпра – професіонал з багаторічним досвідом роботи і справжній знавець своєї справи. Готує для дітей з відкритим серцем та посмішкою. Щирість її позитивних емоцій передається всій команді кухарів, які працюють на харчоблоці садочка під її керівництвом. Страви у дівчат завжди виходять надзвичайно смачними.

Дякуємо Людмилі та передаємо їй слово:

Чому ви обрали професію кухаря?

Все просто – я обожнюю готувати, а готувати для діток вдвічі приємніше. Гарний кухар має володіти не лише майстерністю але й чудовою фантазією, спостережливістю, терпінням, зором, нюхом і винахідливістю. (посміхається)

Що найцікавіше у Вашій роботі?

Кухар все життя набирається досвіду, експериментує, покращує рецептуру, придумує нові страви. Найцікавіше, коли в твоїх руках народжується якийсь «шедевр» – вишукана страва або звичайна, але з новим інгредієнтом, тому смак вже зовсім інший. Це як робота художника: нова картина старими фарбами.

Чи дозволяє Ваша професія розкрити творчі здібності, проявити себе?

Ще й як. Самі посудіть: кожен раз, коли готуєш страву, то вкладаєш в неї всю душу, і завжди виходить щось новеньке. А візьміть пироги, торти — потрібно вміти не тільки приготувати ласощі, але і здивувати оформленням.

Наскільки Ваша професія корисна і важлива?

Я працюю в дитячому садку, а діти — наше майбутнє! Якісна, смачна і красиво оформлена їжа допомагає сформувати звичку вести здоровий спосіб життя, а це вкрай важливо в сучасних умовах.

Ваша професійна мрія

Моя мрія – працювати на сучасному обладнанні, готувати різноманітні корисні страви з якісних продуктів. Ще хочу аби було більше майстер-класів для кухарів дитячих садочків та шкіл, проходження курсів для підвищення кваліфікації

Поділіться, будь ласка, рецептом своєї улюбленої страви

Запечене м’ясо по-домашньому «Буженина»

Інгредієнти

  • Свинина – 1,6 кг
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Лавровий лист – 5 шт
  • Приправа до м’яса, сіль за смаком

Як готувати

1. М’ясо помити та нарізати дрібно очищений часник

2. Вимите м’ясо натерти часником, спеціями та залишити маринуватися за кімнатної температурі 30-50хв.

3. Промариноване м’ясо викласти на змащене деко та поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 1,5 години.

Буженина готова! Смачного!

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Йогурт з гранолою — підвищуємо імунітет смачно!
Йогурт з гранолою — підвищуємо імунітет смачно!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Яблучно-морквяний фреш для підвищення імунітету дитини
Яблучно-морквяний фреш для підвищення імунітету дитини
Другі сніданки для зміцнення імунітету діток у ДНЗ №310
Другі сніданки для зміцнення імунітету діток у ДНЗ №310