Приготуйте привабливу та неймовірно смачну страву, використовуючи найпопулярніший осінній овоч – гарбуз. Та запрошуйте до столу рідних та друзів аби відсвяткувати страшенно цікаве свято – Хелловін!

Складові

  • Гарбуз — 1 кг
  • Яйця – 6 шт.
  • Пармезан – 80 г
  • Безглютенове борошно (кукурудзяне) – 60 г
  • Шпинат – 300 г
  • М’який козячий сир – 100 г
  • Рікота – 150 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Цілий очищений мигдаль – 60 г
  • Насіння фенхелю – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зубка
  • Червоний перець чилі – 1 шт. та дрібка меленого
  • Оливкова олія — кілька столових ложок
  • Сіль — за смаком
  • Мелений чорний перець — за смаком
  • Мелений мускатний горіх — за смаком

Приготування

1. Гарбуз позбавте від насіння і наріжте невеликими шматочками. Викладіть на деко, полийте частиною олії, посипте чилі, сіллю і чорним перцем, перемішайте.

2. Розчавить часник плоскою стороною ножа і додайте до гарбуза. Запікайте за температури 190 °C 45-60 хвилин до м’якості гарбуза.

3. Тим часом розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажуйте на ній мигдаль, насіння фенхелю і трохи солі 3-4 хвилини до золотистого кольору. Потім подрібніть їх в ступці.

4. Зніміть з гарбуза і часнику шкірку і пюріруйте м’якоть блендером. Відокремте жовтки від білків. Додайте до жовтків тертий пармезан, гарбузове пюре, борошно, мускатний горіх, сіль і перець і перемішайте до однорідної консистенції.

5. Збийте білки у щільну піну і акуратно введіть у гарбузове тісто, перемішуючи лопаткою з низу до гори. Застеліть деко пергаментом, розміром приблизно 22 × 32 см і розподіліть по ньому тісто тонким шаром. Випікайте при температурі 190 °C приблизно 15 хвилин.

6. Розігрійте в сковороді на середньому вогні олію, що залишилася і обсмажте шпинат близько 2 хвилин. Дайте вичахнути, відіжміть зайву рідину та подрібніть зелень ножем.

7. Змішайте козячий сир, рікоту, лимонний сік, терту лимонну цедру, очищений від насіння і подрібнений перець чилі, сіль і чорний перець.

8. Обережно переверніть готовий гарбузовий корж на чистий аркуш пергаменту. Розподіліть зверху сирну суміш, відступивши приблизно 2 см від довгого краю. Викладіть на сир шпинат і третину мигдальної суміші.

9. Починаючи від довгого краю без начинки, акуратно скрутіть корж рулетом.
Перед подачею наріжте рулет шматочками, посипте зверху залишками мигдальної суміші.

Смакуйте із задоволенням!

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
10 причин включити горіхи до раціону дитини
10 причин включити горіхи до раціону дитини
Йогурт з гранолою — підвищуємо імунітет смачно!
Йогурт з гранолою — підвищуємо імунітет смачно!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Яблучно-морквяний фреш для підвищення імунітету дитини
Яблучно-морквяний фреш для підвищення імунітету дитини