Приготуйте привабливу та неймовірно смачну страву, використовуючи найпопулярніший осінній овоч – гарбуз. Та запрошуйте до столу рідних та друзів аби відсвяткувати страшенно цікаве свято – Хелловін!
Складові
- Гарбуз — 1 кг
- Яйця – 6 шт.
- Пармезан – 80 г
- Безглютенове борошно (кукурудзяне) – 60 г
- Шпинат – 300 г
- М’який козячий сир – 100 г
- Рікота – 150 г
- Лимон – 1 шт.
- Цілий очищений мигдаль – 60 г
- Насіння фенхелю – 1 ч. л.
- Часник – 2 зубка
- Червоний перець чилі – 1 шт. та дрібка меленого
- Оливкова олія — кілька столових ложок
- Сіль — за смаком
- Мелений чорний перець — за смаком
- Мелений мускатний горіх — за смаком
Приготування
1. Гарбуз позбавте від насіння і наріжте невеликими шматочками. Викладіть на деко, полийте частиною олії, посипте чилі, сіллю і чорним перцем, перемішайте.
2. Розчавить часник плоскою стороною ножа і додайте до гарбуза. Запікайте за температури 190 °C 45-60 хвилин до м’якості гарбуза.
3. Тим часом розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажуйте на ній мигдаль, насіння фенхелю і трохи солі 3-4 хвилини до золотистого кольору. Потім подрібніть їх в ступці.
4. Зніміть з гарбуза і часнику шкірку і пюріруйте м’якоть блендером. Відокремте жовтки від білків. Додайте до жовтків тертий пармезан, гарбузове пюре, борошно, мускатний горіх, сіль і перець і перемішайте до однорідної консистенції.
5. Збийте білки у щільну піну і акуратно введіть у гарбузове тісто, перемішуючи лопаткою з низу до гори. Застеліть деко пергаментом, розміром приблизно 22 × 32 см і розподіліть по ньому тісто тонким шаром. Випікайте при температурі 190 °C приблизно 15 хвилин.
6. Розігрійте в сковороді на середньому вогні олію, що залишилася і обсмажте шпинат близько 2 хвилин. Дайте вичахнути, відіжміть зайву рідину та подрібніть зелень ножем.
7. Змішайте козячий сир, рікоту, лимонний сік, терту лимонну цедру, очищений від насіння і подрібнений перець чилі, сіль і чорний перець.
8. Обережно переверніть готовий гарбузовий корж на чистий аркуш пергаменту. Розподіліть зверху сирну суміш, відступивши приблизно 2 см від довгого краю. Викладіть на сир шпинат і третину мигдальної суміші.
9. Починаючи від довгого краю без начинки, акуратно скрутіть корж рулетом.
Перед подачею наріжте рулет шматочками, посипте зверху залишками мигдальної суміші.
Смакуйте із задоволенням!