Правильніше буде запитати, яка капуста БІЛЬШ корисніша. Адже і білокачанна, і пекінська, і брокколі — це все капуста. І всі вони мають свої «корисності».

Давайте будемо розбиратися!

Білокачанна капуста

Якщо завданням стоїть підняття імунітету, то білокачанна капуста кращий вибір! Вміст у ній вітаміну С вище, ніж в цитрусових. Ця капуста містить вітаміни В1, В2, РР, фолієву кислоту, солі калію, кальцій і фосфор.

Кольорова капуста

Ця капуста засвоюється організмом краще інших через порівняно невеликий вміст клітковини, яка подразнює слизову шлунка. Її широко застосовують в дитячому харчуванні і дієтичному столі при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Червонокачанна капуста

Вона жорсткіше білокачанної за структурою, тому не так сильно користується популярністю. Але в ній куди більше вітаміну С і білка, і зберігати її можна дуже довго. Вживають цей вид капусти для профілактики серцево-судинних захворювань.

Брокколі

Містить багато вітаміну С, РР, К, U, калію, фолієву кислоту, клітковину, бета-каротин, антиоксиданти. Брокколі- низькокалорійна і використовується в дієтичному харчуванні.

Савойська капуста

Не надто популярний вид через недовге зберігання і відносну дорожнечу. Але вона більш калорійна і містить гірчичні масла, корисні для людей похилого віку.

Пекінська капуста

Вона зберігає вітаміни протягом усієї зими, і є відмінним доповненням будь-якого столу в складі свіжих салатів.

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Про користь слив у дитячому харчуванні
Про користь слив у дитячому харчуванні