Всі знають про застосування часнику в профілактичних і навіть лікувальних цілях. Перераховувати їх не будемо. Але мало хто здогадується про те, що часник може втратити свої цілющі властивості, якщо його неправильно приготувати!

Головний секрет полягає в тому, що часник не можна довго варити або смажити, його слід вживати  в сирому вигляді. Так він зберігає свої корисні властивості.

А ще краще часник подрібнити і дати йому постояти близько 5-10 хвилин при кімнатній температурі. За цей час відбудеться хімічна реакція і часник виділить аліцин (той самий корисний компонент). У разі  ж, якщо ви просто кинете подрібнений часник в каструлю або на сковороду, то необхідний процес не запуститься. Після того, як аліцин виділився, ви можете відварити або підсмажити часник на слабкому вогні протягом 10-15 хвилин. При такій термічній обробці часник не втратить своїх корисних властивостей.

Як швидко часник втрачає свої корисні властивості, якщо його варити або смажити?

5-15 хв. — мінімальна втрата корисних властивостей

15-30 хв. — середня втрата

45+ хв. — повна втрата

Тепер ви ТОЧНО знаєте, як отримати з доступного і знайомого продукту максимум користі. Будьте здорові!

Усі корисні статті

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Про користь слив у дитячому харчуванні
Про користь слив у дитячому харчуванні