Продовжуємо цикл публікацій про наших чудових дівчат-кухарів. На цей раз знайомимо вас з Валентиною Борисівною Смирновою — завідуючою виробництвом у СЗШ №6, м. Новомосковська. Вона закохана у свою роботу, готує з душею, щиро прагне вгодити кожному. Валентина Борисівна справжній знавець своєї справи, яка  постійно підвищує свій професійний рівень. Підтвердженням цього є схвальні відгуки та подяка від учнів школи, в якій вона працює.

Чому ви обрали професію кухаря?

Кухар —  одна з найдавніших і вічно сучасна професія. Люди впродовж всього свого життя три рази на добу віддають себе у владу представників однієї з самих стародавніх професій на землі — кулінарної. Добрий кухар цінується у всі часи і у всіх народів. Я дуже полюбляю готувати смачненьке. В нашому роду всі жінки великі майстрині смачно і красиво готувати, тому сумнівів у виборі фаху в мене не було. Одна з моїх сестер, Наталя — пекар. Її роботи з успіхом продаються за кордон. 

Що найцікавіше у вашій роботі?

Мабуть, процес приготування їжі від якого отримуєш справжнє задоволення. Адже жодна страва, навіть сама проста яєчня, не вийде по-справжньому смачною, якщо готувати її з поганим настроєм і небажанням. Якщо робота дійсно приносить задоволення, то і результати її будуть хорошими, плідними. Головний з них —  смачні страви, які радуютьі дітей, і дорослих.

Чи дозволяє професія розкрити творчі здібності, проявити себе?

Безперечно. Кухар — це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого. Кухар — це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити. Смак і фантазія, любов до приготування страв та бажання вчитися новому  — ці, на мій погляд, якості повинні бути притаманні кожному, хто вибрав цю творчу професію.

Наскільки ваша професія корисна і значима?

На перший погляд нічого мудрованого в кулінарній професії немає. Багато кому здається, що професія – неважка, вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай — чи велика наука? Виявляється велика. І чим більше вивчаєш технологію, придивляєшся на практиці до роботи кухаря, тим ясніше розумієш, що бути кухарем нелегко, але захоплююче і відповідально.  Від нашої роботи залежить праця, відпочинок, навчання, здоров’я практично всіх людей і особливо, дітей.

Ваша професійна мрія

Мрію про нове сучасне обладнання, про естетичне виховання прийому їжі, про нові страви, про майстер-класи і взагалі люблю нове — незвідане в старовинних рецептах.

Поділіться, будь ласка, рецептом своєї улюбленої страви

Морозиво у духовці «Сніги ла Рошелі»

Що знадобиться для приготування:

  • Морозиво – 1 кг
  • Бісквіт – 1 кг
  • Банани – 1 кг
  • Апельсини – 0,5 кг
  • Ківі – 0,5 кг
  • Крем – 900 г
  • Сироп – 200 мл
  • Яйця – 10 шт.

Як готувати 

1. Спекти бісквіт

2. Підготувати фрукти та нарізати великими кубиками

3. Просочити бісквіт сиропом

4. Підготувати білковий крем

5. На бісквіт шарами викласти фрукти, морозиво і білковий крем 

(білковий крем йде останнім шаром, саме він запікається і не дає морозиву розтанути)

6. Запікати в духовці за t 200 0C впродовж 3-5 хв.

Приємного ласування! 🙂

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Про користь слив у дитячому харчуванні
Про користь слив у дитячому харчуванні