Наступна наша історія про Разуваєву Тетяну Миколаївну — завідуючу виробництвом ДНЗ №33 м. Дніпра. Вона ставиться до своєї роботи з великою відповідальністю та любов’ю. Для неї кухня – це майстерня митця, в якій щодня народжуються кулінарні шедеври. Тетяна Миколаївна натхненно готує для діток,  а вони віддячують їй за старання порожніми тарілками і задоволеними посмішками.

Чому ви обрали професію кухаря?

Є такий крилатий вислів (і я з ним згодна): «Кухарська справа – не ремесло, а мистецтво». Ось і я хочу бути таким митцем, і прикладаю до цього всі свої сили, всі свої старання.

 

Що найцікавіше у вашій роботі?

Пошук, експеримент. Якщо вони є, то приготовлені блюда будуть вабить не лише добрим смаком, а й гарним виглядом. Пробувати поєднувати ті чи інші продукти, а потім зрозумів закони композиції, можна зробити кулінарний шедевр.

 

Чи дозволяє ваша професія розкрити творчі здібності? Проявити себе?

Так, звичайно! Професія кухаря творча. Адже кухар проявляє фантазію, креативність у приготуванні страв. Крім того, страву потрібно гарно оформити, подати до столу.

Наскільки ваша професія потрібна і важлива?

Зрозуміло, що вона дуже важлива. Не випадково ж професія кухаря вважається однією з найстаріших. Вона завжди була і буде вкрай потрібна людям.

Ваша професійна мрія?

Мені дуже подобається пекти торти і моя мрія закінчити курси по роботі з мастикою і цукровими квітами.

Яка ваша улюблена страва?

Торт «Кучерявий пінчер»

Що потрібно для тіста 

  • Сметана – 200 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 1,5 ст. (250 мл)
  • Сода харчова – 1 ч. л. (або стільки ж розпушувача)
  • Какао – 1-2 ст. л.

Для крему знадобиться:

  • Сметана (20-25%) – 800 мл
  • Цукор – 1 ст. (250 мл) 

або (сметана – 800 г + 6-7 ст. л. згущеного молока)

  • Загусник для сметани – 2 ч. л.

Для глазурі

  • Молоко – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Какао – 1 – 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове – 25 г

Як готувати коржі?

1. Яйця збиваємо з цукром близько 3 хвилин.

2. Соду гасимо оцтом і додаємо до яєць. Туди ж просіюємо борошно і додаємо сметану.

3. Перемішуємо, ділимо тісто на три частини і одну викладаємо у форму, змащену маслом.

4. В інші дві частини тіста додаємо какао і знову перемішуємо. Викладаємо тісто у більшу форму.

5. Ставимо коржі в духовку, розігріту до 180 0С і випікаємо до готовності. Перевіряємо готовність зубочисткою — якщо вона виходить з коржа сухою, значить, він готовий.

6. Шоколадний корж нарізаємо квадратиками 2х2 см.

Складаємо торт

Білий корж кладемо на блюдо або тортницю. Обмокуємо шоколадні квадратики в кремі і викладаємо на корж гіркою. Поливаємо торт кремом, що залишився, і глазур’ю. Ставимо торт в холодильник на кілька годин для того, щоб він добре просочився.

Ласуйте із задоволенням!

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Про користь слив у дитячому харчуванні
Про користь слив у дитячому харчуванні