Продовжуємо розповідати про наших чарівних дівчат-кухарів. Знайомтесь, Рамусь Світлана Василівна – завідуюча виробництвом ЗОШ №9 м. Павлограда. Це справжній професіонал, відданий свої справі. Майстриня, в руках якої прості продукти перетворюються на смачні, привабливі, корисні страви.

Чому ви обрали професію кухаря?

Це моя мрія з дитинства. Скільки себе пам’ятаю, я завжди мріяла стати кухарем. І це не дивно, адже моя матуся теж працювала кухарем в шкільній їдальні. Я ще з 5 років вирішила —  буду як мама. Дуже хотілося навчитися смачно готувати та дивувати своїх рідних та близьких людей своїми кулінарними шедеврами.

Що найцікавіше у моїй роботі?

Кожного разу, коли кухар готує ту чи іншу страву, він намагається віддати все своє тепло,  вкласти всю душу та зусилля, щоб порадувати наших діток та й самому отримати задоволення від їх вдячних оченят. Приємно бачити їх усміхнені обличчя, коли вони смакують наші кулінарні витвори. І стає так радісно на душі від цього. Вважаю, що насамперед дітей необхідно смачно нагодувати, тоді й навчання буде в радість.

Чи дозволяє професія розкрити здібності? Проявити себе?

Кухарі – це чарівники та маги, які можуть з звичайних продуктів приготувати вишукані страви. Це не просто спеціалісти, які можуть приготувати блюдо відповідно рецепту, технологічно правильно, а ще й люди, які  можуть творчо підходити до своєї справи. У нас завжди є можливість задовольнити своє бажання вчитися новому, цікавому, корисному та застосувати все це на практиці. А коли ти бачиш, що це приносить радість та задоволення малечі, ти здатен працювати над собою та над своїми шедеврами ще і ще, вдосконалюючи їх та, звичайно й себе.

Наскільки ваша професія корисна і значима?

Професія кухар грає досить важливу роль в житті людини. Якісна, смачна, а головне корисна їжа – це наше з вами здоров’я. А коли мова йде про шкільну їдальню, то це  здоров’я наших діточок. Що може бути важливішим та значимішим?

Ваша професійна мрія?

Мрій дуже багато. Це і професійний ріст: хочу навчатися у майстрів своєї справи готувати просто, смачно та корисно. Це і бажання розширити асортимент та методи приготування в шкільній їдальні; проводити майстер-класи для дітей та їх батьків, щоб спільними зусиллями навчити самих себе та наших діточок споживати дійсно корисну їжу і в школі, і вдома.

Моє улюблене блюдо

Салат з гливи, курячого м’яса, яєць та свіжих огірків

Що потрібно для приготування страви:

  • Глива (гриби) — 400г
  • М’ясо куряче – 200г
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Цибуля  — 100 г
  • Огірок свіжий – 200 г
  • Сметана (або майонез домашній) – 100-150 г

Приготування:

1. Гливу помити, порізати соломкою, відварити в солоній воді. 

2. Яйця зварити круто та порізати кубиками.

3. Цибулю почистить, помити та на шинкувати.

4. Огірок свіжий помити та порізати соломкою.

5. М’ясо куряче помити в холодній воді, відварити до готовності та порізати соломкою.

6. Змішати всі інгредієнти. Перед подачею додати сметану або домашній майонез.

Смачного!

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Про користь слив у дитячому харчуванні
Про користь слив у дитячому харчуванні