Наступна героїня циклу публіацій про наших чудових дівчат-кухарів — завідуюча виробництвом ЗОШ №19 м. Павлограда- Шуліка Наталія Олексіівна. Ця чарівна жінка присвятила професії кухаря все своє життя. Вона не зупиняється на досягнутому, кожного дня вдосконалює свою майстерність. Наталія Олексіівна по-справжньому віддана своїй справі.

ЧОМУ ВИ ОБРАЛИ ПРОФЕСІЮ КУХАРЯ?

Є безліч чудових професій і кожна з них, безсумнівно,  необхідна. Я ще з дитинства любила готувати різні страви. Готувала з бажанням, з душею. Вибрала професію кухаря за покликанням. Я сказала собі: «Це — моє».

ЩО НАЙЦІКАВІШЕ У ВАШІЙ РОБОТІ?

Бути кухарем нелегко, але захоплююче і відповідально. Професія кухаря — дуже творча та цікава. Цікава, бо зі звичайних продуктів, маючи фантазію та смак, кухар створює справжні кулінарні шедеври. Сучасний кухар — це одночасно художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник.

ЧИ ДОЗВОЛЯЄ ПРОФЕСІЯ РОЗКРИТИ ЗДІБНОСТІ?

Моя професія дозволяє розкривати творчі здібності. Коли я готую будь- яку страву, я вкладаю в неї всю душу. Навіть простий обід можна зробити розкішним і святковим. Треба знати секрети приготування страв.

НАСТІЛЬКИ ВАША ПРОФЕСІЯ КОРИСНА І ЗНАЧИМА?

Кухар — професія важлива. Я працюю в школі. А діти – наше майбутнє. Якісна, корисна,смачна та красиво оформлена їжа допомагає формувати звичку вести здоровий спосіб життя. Тому дуже важливо знати як приготувати ту або іншу страву, щоб вона була не тільки смачною, але й корисною.

ВАША ПРОФЕСІЙНА МРІЯ?

Мрію, щоб на підприємстві, де я працюю було найсучасніше обладнання, гарний посуд, затишна зала. Мрію відвідати майстер — класс для кухарів та ознайомитися з сучасними технологіями приготування страв.

ПОДІЛІТЬСЯ, БУДЬ ЛАСКА, РЕЦЕПТОМ СВОЄЇ УЛЮБЛЕНОЇ СТРАВИ

Риба запечена в духовці

Що знадобиться для приготування:

  • Риба карп
  • Соус соєвий
  • Лимон
  • Приправа для риби (без солі) — будь яка, обирайте за смаком
  • Сметана
  • Гірчиця
  • Сіль

Як готувати

1. Рибу ретельно помити, осчистити від лушпиння та нутрощів. Ще раз помити, обсушити паперовими рушниками. Зробити впоперек риби розрізи, глибиною приблизно 0,5 см.

2. Змішати соєвий соус, сік лимона, приправу для риби, сметану, гірчицю.

3. Замаринувати рибу в підготованому маринаді на 20 хвилин.

4. Перекласти рибу на деко та запікати у завчасно розігрітій духовці за температури 220 Свпродовж 15-20 хвилин, до золотавої скоринки.

Смачного!

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Користь баклажанів в харчуванні дитини
Користь баклажанів в харчуванні дитини
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я