• Збір №1

Змішати листя суниці і чорної смородини, шипшину і мелісу в рівних частинах. 2 ст.л. суміші залити 0,5 л теплої води, дати настоятися. Чай можна пити і в першій, і в другій половині дня.

  • Збір №2

Листя малини і іван-чаю, глід і шипшину змішати по 1 частині, взяти 1 ст. л. суміші і залити 300 мл гарячої води. Плоди попередньо потрібно розчавити для повноцінної екстракції корисних речовин. Напій можна вживати щодня, але не більше 1-2 чашок в день.

  • Збір №3

Квіти липи, м’яту, звіробій і мелісу змішайте в рівних частинах, залийте окропом із розрахунку 1 ч.л. на 1 порцію напою. Пийте чай в будь-який час доби.

Увага!!! Це важливо! Трав’яні чаї не слід заливати окропом, а тільки гарячою чи теплою водою температурою до 90 градусів, щоб не зруйнувати структуру деяких біологічних речовин в складі рослин. Практично всі фітосбори настоюють 15-20 хвилин, потім п’ють. Залежно від концентрації напою суміш можна заварювати повторно 2-4 рази поспіль.

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Про користь слив у дитячому харчуванні
Про користь слив у дитячому харчуванні