Хурма максимально корисна в холодну пору року, коли більшість ягід і фруктів або відійшли, або вирощені в тепличних умовах і не мають реальної користі.

Звичайно, хурмою можна ласувати просто так або ж — використати для приготування смачних страв. Спробуйте легке та смачне желе, в якому ягода зберігає максимум своєї користі та смакових якостей. Приготувати десерт можна разом з дітьми. Адже все просто, а результат потішить.

Для приготування желе знадобиться:

  • хурма – 2 шт. (беріть стиглі плоди з м’якою яскраво-помаранчевою м’якоттю)
  • мед — 2 ст. л.
  • желатин — 20 г
  • кип’ячена вода — 100 мл (для замочування желатину)

Як готувати:

1. Желатин замочити в холодній кип’яченій воді. Залишити на кілька хвилин. Хурму очистити від шкірки, видалити кісточки.

2. М’якоть хурми подрібнити блендером (для отримання пастоподібної однорідної маси) або довільно ножем (якщо хочете, щоб відчувалися шматочки). Розпустити желатин у мікрохвильовці або на водяній бані.

3. У сотейнику змішати м’якоть хурми з желатином і медом, поставити на водяну баню і прогріти 1 хв., постійно розмішуючи.

Для формування желе можна використати гарні келехи, силіконові формочки або звичайні невеликі стаканчики, які потрібно попередньо вистелити зсередини харчовою плівкою.

4. Заповнити форми підготовленою сумішшю та поставити в холодильник на 2 години.

Подавати десерт у формочках, прикрасивши листочком м’яти, часточками хурми, або сервірувавши желе на гарному блюді.

Ласуйте з користю!

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
10 причин включити горіхи до раціону дитини
10 причин включити горіхи до раціону дитини
Йогурт з гранолою — підвищуємо імунітет смачно!
Йогурт з гранолою — підвищуємо імунітет смачно!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Яблучно-морквяний фреш для підвищення імунітету дитини
Яблучно-морквяний фреш для підвищення імунітету дитини