Цінні для здоров’я властивості обліпихи відомі з давних часів. Слов’яни використовували її плоди для скорішого одужання та відновлення сил після тривалої хвороби та під час виснажливих далеких переходів. Користуйтесь цілющими властивостями ягоди і ви, зміцнюйте імунітет всієї родини.
Для приготування чаю знадобиться:
- обліпиха — 200 г
- апельсин — ½ шт.
- лимон (або лайм) — ½ шт.
- тростинний цукор — 3 ст. л.
- паличка кориці — 1 шт.
- гвоздика — за смаком
- свіжа м’ята — за бажанням
- вода — 700 мл.
Як готувати
Обліпиху добре промити і проварити на середньому вогні протягом хвилини. Ягоди злегка розчавити товкачем, додати нарізані кружальцями апельсин і лимон (або лайм), цукор, корицю, свіжу м’яту і гвоздику, залити окропом. Дати настоятися ще п’ять хвилин. Пити гарячим.
Пийте із задоволенням та будьте здорові!