Пряна зелень знайомить дитину з дивовижним світом смаків та ароматів, дозволяє батькам урізноманітнити раціон малюка, зробити його харчування кориснішим.

  • Петрушка

Містить флавоноїди, лютеолін — натуральний антиоксидант, який покращує обмін речовин, діє як протизапальний засіб. Петрушка багата на вітаміни C, A, K, фолієву кислоту, ніацин, лютеолін. Вона виводить надлишок рідини з організму, діє як м’який сечогінний засіб, поліпшує функціонування нирок, бореться з інфекціями сечового міхура.

  • Кінза

Багата вітамінами A, В1, B2, B3, B6, B9, C, Е, K, PP, макро- і мікроелементами (натрієм, кальцієм, калієм і залізом), а також ефірними оліями, пектином, рутином і алкалоїдами.

  • Кріп

Містить вітаміни А, С, В1, В2, В3, В5, В6, В9, а також калій, мідь, магній, цинк, натрій, фосфор, залізо, кальцій, клітковину, флавоноїди, різні кислоти. Кріп зміцнює імунітет і захищає від різних вірусів, бере участь у формуванні кісткової і сполучної тканин, забезпечує еластичність кровоносних судин і шкіри.

  • Зелена цибуля

Соковиті цибульні пір’я концентрують в собі комплекс необхідних вітамінів: А, В1, В2, В3, В6, В9, С, Е, Н, К, РР і мінералів. Фолієвої, аскорбінової кислоти, рибофлавіну в них набагато більше, ніж в цільних цибулинах. Крім того, в зеленій цибулі є каротин, холін, залізо, селен, кальцій, мідь, фосфор та інші елементи.

  • Базилік

Багатий на вітаміни А, С, В2, РР, фітонциди, рутин. Завдяки такому компоненту як евгенол, він має потужну антибактеріальну дію. Є в цій зелені і жирні омега-3 кислоти. Помічено позитивний вплив базиліка на імунітет.

  • М’ята

Багата вітамінами: С, B1, B2, B3 (PP), B5, B6 и B9. Містить калій, кальцій, фосфор. Не останнє місце в складі цієї рослини займають залізо і магній. М’ята має заспокійливу дію і здатність позбавляти від безсоння. Сприятливо позначається на травленні, допомагає усунути нудоту та ефективно бореться з метеоризмом.

❗️Слід пам’ятати! Будь-яку зелень, перед тим як дати дитині, потрібно добре промивати, спочатку під проточною, а потім кип’яченою водою. Зірвану зелень можна зберігати в холодильнику не більше 2 діб.

Перш ніж вводити в раціон дитини ті чи інші пряні трави слід проконсультуватися з педіатром і алергологом.

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Про користь слив у дитячому харчуванні
Про користь слив у дитячому харчуванні