Наступний рецепт за нашої «Масляної» вибірки – млинці (панкейкі) з авокадо. Таких ви ще не куштували!
Спечіть млинців вдосталь — на всю сім’ю і про друзів не забудьте! Щоб вистачило сил на різноманітні веселощі четвертого дня Масляної, який ще називають Розгул. Гарненько підкріпіться і гайда святкувати. Дорослі мають змогу організувати всілякі змагання на силу та спритність, а діти, за традицією масляного четверга, поколядувати.
Що знадобиться для приготування млинців:
- Льняне борошно — 13 г (2 ст. л.)
- Безглютенове борошно — 160 г
- Вода — 2 ст л (5 ст. л.)
- Мигдалеве молоко — 240 г (1 чашка)
- Пюре стиглих авокадо — 77 г (1/3 чашки)
- Цукор — 25 г (2 ст. л.)
- Цедра лимону — 2 г (1 ч. л.)
- Екстракт ванілі — 4 г (1 ч л)
- Сіль — 1,5 г (1/4 ч.л.)
- Рапсова олія — 4,5 г (1 ч. л.)
- Ягоди (за смаком)
Час приготування 35 хвилин.
Як готувати
1. Помістіть лляне борошно в маленьку миску. Додайте воду і добре перемішайте. Дайте постояти 5 хвилин.
2. У чаші блендера змішайте мигдальне молоко, авокадо, цукор, цедру лимона, ваніль, сіль. Збийте до однорідної маси, близько 1 хв. Перекладіть в середню миску. Додайте суміш льняної муки.
3. Перемішайте борошно і розпушувач в середній мисці, додайте до суміші з авокадо.
4. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Використовуючи паперовий рушник, розподіліть на сковороді тонкий шар олії. Використовуйте ¼ чашки тіста (близько 50 г) для кожного млинця; обережно розлийте тісто 10-см колами. Смажте млинці, поки вони не підрум’яняться (приблизно 4-5 хвилин з кожного боку). Повторіть з рештою рідкого тіста.
Подавайте з ягодами, за бажанням.