Зимою ми звикаємо до калорійної і, найчастіше, гарячої їжі. Натомість влітку перетворюємося на справжніх збирачів. Нам відкривається палітра кольорів і гамма смаку, від гіркувато-кислого до нудотно-солодкого.
І літо, дійсно, багато своїми дарами. Важко навіть уявити, чого немає влітку.
І все ж, багато з продуктів ми можемо пропустити повз себе.
1. Наприклад, ягоди, сезон яких швидко спливає. Їх дійсно потрібно встигнути з’їсти в свіжому вигляді і якомога більше. На вітаміни і мінерали вони навіть багатші за фрукти. Тож, намагайтеся «встигнути» ними наїстися в сезон!
2. Фрукти багаті цукрами, тим не менш, це найкраща альтернатива здобі та іншим «забороненим» солодощам, які містять так звані «порожні» калорії. Намагайтеся вибирати місцеві фрукти, які дозрівали без стимуляторів росту, а не набували товарного вигляду в транспорті по дорозі до місцевих ринків.
3. Овочі — яке літо без салатиків? Овочі багаті клітковиною, якої так не вистачає під час інших сезонів. Це та група продуктів харчування, яку можна поєднувати практично з будь-якими іншими продуктами. Цінна порада — налягайте на овочі, що ростуть «над землею» — в них максимум користі, і мало крохмалю!
Намагайтеся їсти прості, легкі страви: натуральні свіжі фрукти, ягоди, овочі або у вигляді соків, морсів, лимонадів, салатів і супів.