Кулінарія — наука, яка дає всім бажаючим можливість осягнути секрети приготування їжі і насолодитися смаком і ароматом приголомшливих страв.
Декілька цікавих подій, яки увійшли в історію розвитку світової кулінаріі у квітні:
1633 р . — в лондонському магазині починають продаватися раніше не бачені в Англії банани
1738 р. — була винайдена відкривачка для пляшок
1764 р. — англійським парламентом прийнятий «Закон про цукор»
1828 р. — Каспарус Вуден отримав патент на шоколадний молочний порошок
1829 р.- Джеймс Керрінгтон запатентував кавомолку
1833 р.- в США запатентована газована вода
1873 р.- Альфред Параф з Нью-Йорка запустив перше масове виробництво маргарину
1881 р. — Едвін Х’юстон і Елью Томсон запатентували відцентровий сепаратор — машину для відділення вершків
1955 р. — Рей Крок відкрив свій перший ресторан «Макдоналдс», а в 1988 році корпорація McDonald’s відкрила свій 10 000-й ресторан, в 1992 році в Пекіні відкрито найбільший ресторан світової мережі «Макдональдс» (на 700 місць).