Влітку кабачки містять найбільше вітамінів та інших корисних речовин, ніж в інші пори року. До того ж, саме в цей період вони доступні кожній українській родині.

З кабачків можна приготувати безліч смачних страв, які легко засвоюються та подобаються дітям. Оладки, ікра, суп-пюре, паста, різноманітні запіканки та багато іншого – варіант до вподоби знайдеться для кожного маленького гурмана.

  • З мінеральних солей в кабачку найбільше калію. Є фосфор, кальцій, магній. У невеликих кількостях присутні натрій і сірка. Також міститься залізо, необхідне для поліпшення властивостей крові і збагачення її киснем.
  • З вітамінів в овочі багато вітаміну С, каротину, нікотинової кислоти, вітамінів В1 і В2.
  • Відомо, що кабачки містять токоферол — натуральний антиоксидант, що перешкоджає пошкодженню клітин і тканин організму випромінюванням і токсинами.
  • У кабачка дуже м’яка клітковина. Вона дбайливо очищає, пом’якшує, живить ніжну слизову шлунково-кишкового тракту. Переважно тому кабачок рекомендують як прикорм для діток першого року життя.
  • Кабачок має низьку калорійність (всього 24 ккал на 100 грамів продукту), але надовго зберігає почуття ситості.
  • Одна з важливих переваг овочу – місткість великої кількості пектину. Це особлива клітковина рослинного походження, яка м’яко діє на кишківник, посилюючи його перистальтику.

Попри те, що кабачок належить до категорії гіпоалергенних продуктів, він здатний спровокувати негативну реакцію організму. Перш ніж пропонувати страви з кабачка дитині проконсультуйтесь з педіатром і алергологом.

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Про користь слив у дитячому харчуванні
Про користь слив у дитячому харчуванні