Сьогодні в супермаркетах і на ринках можна придбати майже будь-які фрукти та овочі. Але, незважаючи на це, у кожного є свій сезон, а у деяких навіть конкретний місяць, коли вони максимально корисні.

Є фрукти та овочі, вживаючі які, ви отримуєте максимум користі для здоров’я взимку. Вони покликані підтримати імунітет, наситити організм енергією і гарним настроєм впродовж холодної пори року.

Мандарини

У зимовий час мандарини допомагають організму отримати необхідні вітаміни і стимулюють обмін речовин, який взимку стає більш млявим, поліпшують травлення.

Гранати

Користь граната відома всім, він допомагає при різних захворюваннях. У холодний період він зміцнює імунітет, поліпшує настрій, підвищує сили і опірність організму, допомагає при простудних захворюваннях.

Ківі

У теплих країнах ківі ростуть цілий рік, але особливо корисні вони саме взимку. Якщо вже запасатися вітаміном С, то набагато кориснішими є саме ківі, а не звичні цитрусові. Додаючи його у вітамінні салати і просто їм перекушуючи, ви зміцните свій імунітет, захистите організм від простудних захворювань. Якщо з’їдати щодня 1-2 ягоди, то можна убезпечити себе від захворювань верхніх дихальних шляхів, які так легко підхопити взимку.

Авокадо

Поліненасичені кислоти і велика кількість вітаміну С роблять його вкрай корисним для зимового сезону, коли застуди і крихкий імунітет роблять нас вразливими і ослабленими. Авокадо допомагає підтримати працездатність та налагоджує травлення.

Хурма

Вітамінів у хурмі також більш ніж достатньо. Це каротин, який надає плодам яскравий помаранчевий колір, а також дуже корисний для зору. Також вкрай важливі для нервової системи вітаміни групи В. І, звичайно ж, вітамін С, який захищає від застуди та онкологічних захворювань. У хурмі багато йоду, вона відмінно підходить для профілактики йододефіциту і корисна при захворюваннях щитовидної залози.

Квашена капуста

Містить вітаміни С, К, вітаміни групи В. Процес бродіння також збагачує капусту молочною і оцтовою кислотою, які сприяють травленню.

 

На останній місяць зими випадає пік вірусних і простудних захворювань.

Лютий часто називають місяцем консервованих продуктів: залишається все менше місцевих сезонних овочів та фруктів, а доступні (в основному коренеплоди) накопичують багато крохмалю і містять мінімум корисних речовин. У той же час, варто утриматися від екзотики, несезонних продуктів або продуктів здалеку.

Гарною підмогою наприкінці зими можуть стати заготовки: заморожені овочі, фрукти, ягоди, гриби, засушені трави, консервовані (уважно читайте склад) і ферментовані продукти.

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Про користь слив у дитячому харчуванні
Про користь слив у дитячому харчуванні