Про страви з нового меню, які деякі діти не захотіли їсти, тому що вони не схожі на звичайну, звичну їжу, і тому автоматично визнали їх «несмачними».

Ми завжди закликаємо батьків привчати дітей до культури харчування. Просимо самим приходити до шкільної їдальні, купувати їжу, куштувати, щоб згодом розповісти вдома про те, що це все смачно і корисно.

Культура харчування в сім’ї — це певний звід звичаїв і правил поведінки, які негласно прописані не тільки в родині, але й в будь-якому колективі, суспільстві. Від того, як харчуються мама, тато залежить модель харчової поведінки дитини.

У більшості батьків досі хибно вважають, що діти повинні харчуватися якось по-іншому. І сім’я для дітей — це перший, а в багатьох випадках єдиний приклад, з якого діти і переписують модель поведінки, що називається «за образом і подобою».

Найчастіше харчування дітей вдома, хоча і відрізняється різноманітністю, але далеко не завжди відповідає ознакам здорового раціону. І хоча про це написано і сказано вже чимало, харчування малюків і дітей старшого віку завжди буде актуальною темою. Адже спостереження і відкриття у віковій фізіології харчування продовжуються. У зв’язку з цим поступово змінюються і підходи до раціону дітей, особливостей приготування їжі та її якісного складу. Причому зміна вимог стосується як харчування вдома, так і в дитячих установах.

Що це за страви і чим корисні?

Філе куряче, тушковане в сметані з куркумою . Куркума — це рослина, в кореневищі якої міститься безліч вітамінів і мінералів, необхідних для нормального функціонування організму людини.

Куркума — джерело йоду, заліза, фосфору і кальцію. Вона має безліч цілющих властивостей: нормалізує обмін речовин, добре бореться з бактеріями, покращує кровообіг.

Печінкові оладки, тушковані в молоці — печінку подрібнюють у м’ясорубці, додають борошно, підготовлені жовтки яєць, сіль і добре вимішують. Білки яєць збивають до утворення густої піни, вводять в масу, злегка перемішують. Потім викладають столовою ложкою (порційно) на сковороду з рослинною олією і злегка обсмажують. Обсмажені оладки заливають гарячим молоком і тушкують до готовності.

Пюре картопляне з морквою — співвідношення картоплі і моркви 1: 0,3. Морква дає світло-помаранчевий колір, приємний смак, збагачує блюдо вітамінами групи В, РР, С, Е, К, каротином — речовиною, яка в організмі людини перетворюється на вітамін А.

Локшина коричнева відвірна — містить до 30% гречаного борошна. Тому має світло-шоколадний колір.

У складі містить мінеральні речовини — залізо, кальцій, калій, магній, цинк, селен і фосфор; вітамін РР і вітаміни групи В; білки, які легко засвоюються організмом; вуглеводи. Завдяки такому складу є досить корисною. Нормалізує обмін речовин, покращує кровообіг, позитивно впливає на формулу крові, не залишає відчуття тяжкості в шлунку.

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Другі сніданки для зміцнення організму та підвищення імунітету
Другі сніданки для зміцнення організму та підвищення імунітету
Запашні та пухкі оладки з яблуками
Запашні та пухкі оладки з яблуками
Контроль якості харчування в школах Дніпра
Контроль якості харчування в школах Дніпра
Часник для підтримки імунітету дитини
Часник для підтримки імунітету дитини