Історія гуляшу налічує більш ніж 3 000 років. Назва страви походить від двох угорських слів: гуй і яш, українською — пастух плюс м’ясо.
Саме вівчарі першими почали готувати гуляш на вогнищах у великих казанах під відкритим небом. Збираючись на далекі пасовища, пастухи брали з собою смажені в спеціях, а потім висушені шматки яловичини. Коли приходив час готувати їжу, вони закидали готові шматки м’яса в великий казан з киплячою водою і досить довго варили — поки не загусне.
Згодом до страви стали додавати паприку, цибулю, а потім і картоплю, але спочатку в гуляші їх не було. Так отримували не те суп, не те рагу. Згодом рецепт поповнився сучасними варіантами.
В наш час гуляш готують із різних видів м’яса, грибів, овочів і риби.
Приготуйте смачний гуляш із свинини за цим рецептом.