Гастрономічні свята січня запрошують до подорожі країнами світу. Давайте скуштуємо одну з найулюбленіших страв американців з італійським характером, спробуємо вишукані делікатеси від провідних шеф-кухарів, дізнаємося як зустрічають наближення весни у «крижаній країні» — Ісландії.

  • 4 січня. Національний день спагеті. США

Італійські спагеті вже давно стали міжнародною стравою. А американці полюбили її настільки, що заснували спеціальне свято. Пишних урочистостей в цей день не влаштовують, обмежуються дружніми посиденьками за улюбленою пастою. У ресторанах пригощають гостей різними варіаціями цієї страви і проводять змагання з поїдання спагеті на швидкість. Ну а справжні гурмани готують спагеті по-американськи своїми руками. Головним інгредієнтом страви є фірмовий соус. З будь-якого м’ясного фаршу роблять фрикадельки і обсмажують їх з цибулею і часником. Потім додають томатну пасту з приправами і тушкують до готовності. Окремо відварюють спагеті до стану альденте, після чого змішують з соусом. Перед подачею блюдо посипають тертим сиром і свіжою зеленню.

  • 10 січня. Національний день гіркого шоколаду. США

Шоколад походить з насіння тропічного какао-дерева Theobroma. Какао, яке відомо людству щонайменше 3 000 років, вирощується в Мексиці, Центральній Америці і північній частині Південної Америки. Найдавніша відома згадка про використання насіння какао датується близько 1100 роком до н.е. Кращий спосіб відсвяткувати День гіркого шоколаду — з’їсти найсмачнішу улюблену плитку. Або приготувати випічку із застосуванням цього особливого інгредієнту. Печиво, кекси, торти – варіантів багато. Обирайте до смаку

  • 11 січня. Фестиваль гурманів в Санкт-Моріц. Швейцарія

Щорічний гастрономічний фестиваль проходить на відомому гірськолижному курорті Швейцарії, починаючи з 1994 року. Протягом декількох днів першокласні шеф-кухарі з усього світу, володарі вищих кухарських титулів і «ковпаків» творять на кухні справжні чудеса. Вони збираються тут, щоб продемонструвати свої таланти всім поціновувачам і просто любителям вишуканих страв, для яких протягом декількох днів в кращих готелях Санкт-Моріца накриваються столи для численних дегустацій, кулінарних ревю і гала-вечерь. У фестивальні дні всі гості і учасники можуть не тільки дегустувати творіння метрів високої кухні, а й поспостерігати за процесом приготування страв і покуштувати делікатеси прямо «з пилу, жару». Пік фестивалю — обід на 300 персон, який проводиться в знаменитому готелі «Kempinski Grand Hotel des Bains».

  • 24 січня. Міжнародний день ескімо

Ескімо — це не просто морозиво, це символ безтурботних літніх днів, смак дитинства, любов до якого багато хто зберіг на все життя. Саме в цей день 1922 року власник магазина солодощів в місті Онава (штат Айова, США) Християн Нельсон отримав патент на виробництво замороженої смакоти на паличці. По одній із версій походження ескімо, саме він вигадав покрити шоколадною глазур’ю брикет вершкового морозива, назвавши його «Eskimo Pie» (пиріжок ескімоса). Оскільки свято не має офіційного статусу, то і якихось усталених традицій у всіх, хто його відзначає, поки не склалося. Але на сто відсотків в цей день всі любителі ескімо можуть наїстися його досхочу та пригостити рідних.

  • 27 січня. День сонячної кави в Ісландії

Мешканці Ісландії відзначають незвичайне і досить життєстверджуюче свято — День сонячної кави. Природа «нагородила» країну суворим кліматом і особливим географічним положенням, завдяки чому в зимовий час над нею практично завжди панує гнітюча напівтемрява. Тому поява рідкісних промінчиків сонця з давніх-давен сприймалася як благословення. Побачивши їх, місцеві мешканці завжди прагнули швидше наготувати різноманітних солодощів і заварити чорну каву, яка дає надію на приближення весни. Адже кавові зерна вирощуються у теплих південних країнах.
Приготуйте і ви запашний підбадьорливий напій, який зігріває та підіймає настрій у зимову пору.

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
10 причин включити горіхи до раціону дитини
10 причин включити горіхи до раціону дитини
Йогурт з гранолою — підвищуємо імунітет смачно!
Йогурт з гранолою — підвищуємо імунітет смачно!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Яблучно-морквяний фреш для підвищення імунітету дитини
Яблучно-морквяний фреш для підвищення імунітету дитини