Бажаєте здивувати всіх несподіваними знаннями? Тоді загляньте у наш кулінарний календар. І у вас завжди буде в запасі привід порадувати рідних і друзів маленьким сімейним застіллям.

5 квітня — Міжнародний день супу

Суп — перша страва і важлива частина щоденного раціону харчування. Щоб ще раз підкреслити важливість цієї страви для здоров’я людини, і створене свято.У національній кухні кожної країни є свої знамениті супи. В Україні- це борщ, в Грузії — харчо, в Іспанії — гаспачо, у Франції — французький цибулевий суп, в Данії — гороховий суп з копченостями. Любителі східної кухні люблять японський суп місо, китайський хого і в’єтнамський фо. Серед найбільш незвичайних супів — японський суп з локшини і шоколаду, карибський суп з ігуани, польський пивний суп і африканський — з кави, бананів і бруду з підніжжя Кіліманджаро

10 квітня — День банана (Англія)

Саме в цей день в 1963 році в столиці туманного Альбіону вперше стали продавати ці заморські плоди. Даний факт порахували гідним приводом, щоб заснувати спеціальне свято в честь самого популярного екзотичного фрукта. Хоча називати його фруктом не зовсім правильно. Деякі вчені стверджують, що банан — це ягода або навіть особливий сорт трави. Втім, це не скасовує цінних властивостей плода, який заслужено вважається одним з найбільш корисних і поживних.З його допомогою лікують гіпертонію, печію, депресію і навіть похмілля. До речі, з банана виходять не тільки смачні десерти. З нього можна приготувати оригінальний овочевий суп або яєчню, додати до курки з рисом або свинячої відбивної і, звичайно ж, зробити смачну домашню випічку. А діти прийдуть у справжнє захоплення від бананів, обсмажених в карамельно-вершковому соусі.

10,11,12 квітня (щорічно друга п’ятниця, субота, неділя квітня) — Всесвітній фестиваль вівсянки в США

Щороку в другу п’ятницю квітня невелике американське містечко Сент-Джордж в штаті Південна Кароліна на три дні перетворюється на світову столицю вівсянки. Тут з незмінним успіхом проходить фестиваль, присвячений цій корисній та смачній каші. І хоча вона вважається традиційною англійською стравою, місцеві жителі виявляють до неї полум’яну любов. Саме це і послужило приводом для створення такого незвичайного кулінарного свята. На фестивалі готують не тільки каші зі смачними добавками, а й інші страви, наприклад, ситні домашні пироги з вівсяною начинкою. А ще учасники урочистостей можуть випробувати сили в жартівливих конкурсах на швидкісне поїдання або просто «поплавати» в басейні з кашею.

17 квітня — Міжнародний день кави, а також День еспресо в Італії

Кавомани різних країн відзначають день улюбленого напою. А в Італії він присвячений її головному кавовому творінню — еспресо. Його історія почалася в 1938 році, коли власник одного міланського бару Ачиль Гаджіа отримав патент на виробництво кавоварок. За допомогою цього апарату італійці, а пізніше і весь світ, вперше спробували еспресо.

19 квітня — Національний день часнику в США

Можливо, окремого свята часник удостоївся за масу корисних властивостей, якими володіє. Адже це не тільки пікантне доповнення до всіляких страв, а й потужний лікарський засіб. Позитивна дія часнику на імунітет відома з давніх пір. А ось американські вчені нещодавно з’ясували, що регулярне вживання цього продукту служить профілактикою раку шлунка і прямої кишки. До того ж він надійно захищає серце і судини від хвороб, а також нормалізує рівень холестерину.

23 квітня — День перцю на Бермудських островах

Появу свята пов’язують з подією, яка сталася в 1816 році. Тоді члени місцевої масонської ложі отримали від влади в оренду будівлю в місті Сент-Джордж, символічною платою за яку стала горошина чорного перцю. До речі, ця традиція збереглася до сих пір і розігрується щороку в урочистій обстановці. А ще тут влаштовують народні гуляння і дегустації страв з додаванням «короля спецій». Мабуть, головним частуванням свята є гостра юшка з курячими потрохами. Її готують на основі наваристого курячого бульйону, молока, заправки з рослинної олії з червоним перцем і горошин чорного перцю. 

26 квітня — Міжнародний день варіння картоплі

Картопля — основа основ. Жоден продукт не має такої гігантської популярності, як картопля, не дарма її називають другим хлібом. Картоплю можна смажити, запікати, тушкувати, навіть їсти сирою. Ну і, звичайно, варити. Причому картопля  смачна не тільки  сама по собі , а й з різними соусами. З неї також можна приготувати безліч ефектних страв для гостей.

 

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Користь баклажанів в харчуванні дитини
Користь баклажанів в харчуванні дитини
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я