В березні шануємо найбільш розповсюджені страви і делікатеси. Подорожуємо різними країнами: дізнаємося цікаві факти зі світу кулінарії, смакуємо, святкуємо!

1 березня. Національний день ягідного компоту. США

Компот з’явився у Франції в середині 17 століття і подавався як…десерт. Оригінальний рецепт мав деякі відмінності від того, до якого ми всі звикли. Тоді, крім шматочків фруктів та ягід до сиропу додавали різноманітні спеції: ваніль, цедру лимона та апельсина, палички або порошок кориці, гвоздику, мелений мигдаль, тертий кокос, цукати або родзинки. Подавали, за бажанням, теплим або холодним. Згодом компот трансформувався в напій. Але ж ніхто не забороняє приготувати його за давньою традицією 😉 

6 березня. Національний день заморожених харчових продуктів. США

Відзначається з 1930 року. Саме тоді у вільному продажу вперше з’явилися заморожені продукти. Їх масове виробництво почав вельми прозорливий американський підприємець Кларенс Бердсай. За його словами, проста і геніальна ідея прийшла йому в голову, коли він подорожував по засніжених просторах канадського Лабрадору на собачих упряжках. Звичайна заморозка дійсно є одним з найнадійніших способів консервування будь-яких продуктів, починаючи з м’яса та риби, закінчуючи фруктами і соками. Тож використовуйте заморожені продукти з користю. 

14 березня. Міжнародний день народження бутерброда

Бутерброд, мабуть, найбільш інтернаціональна страва в світі. Практично кожен народ прагне приписати її винахід собі. Євреї згадують далеких предків, які клали поверх маци шматочки різних продуктів. Шведи вважають творцями страви себе, адже саме вони придумали шведський стіл, на якому незмінно були присутні бутерброди. Англійці розповідають всім відому легенду про Джона Сендвіча, який винайшов закритий бутерброд, або сендвіч. Хто б не стояв біля витоків створення нехитрої закуски, її як і раніше люблять і їдять у всьому світі. Яскравим підтвердженням цього є тисячі рецептів на будь-який смак і численні гастрономічні рекорди. Наприклад, в 2018 році мешканці мексиканського містечка італійського міста Кастеллеоне приготували трикілометровий бутерброд – до сьогодні найбільший в світі.

29 березня. Національний день сиру. Франція 

Сир по праву є предметом всенародної гордості у Франції, а за обсягами його споживання країна займає перше місце в світі. Недарма кажуть, що в цій країні виробляють стільки сирів, скільки днів в році. Хоча за деякими даними сьогодні їх існує набагато більше. Без сиру не обходиться жоден французький сніданок, обід або вечеря. До столу прийнято подавати окрему страву з сирним асорті, де цілком гармонійно один з одним поєднуються сир з цвіллю, м’які і тверді сорти. Насолоджуються цією вишуканою закускою, згідно з етикетом, після основної страви або перед десертом. На честь свята багато ресторанів пропонують гостям комплексне меню з 7-8 різновидів сиру всього за 1 євро. А для найдопитливіших гурманів цей день — ще й чудова можливість відвідати найпотаємніші секрети приготування вишуканих сирів.

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Про користь слив у дитячому харчуванні
Про користь слив у дитячому харчуванні