Цікава корисна страва наразі є трендовою серед шанувальників здорового способу життя в багатьох країнах. За легендою Будда-боул або чаша Будди з’явилася в результаті походеньок засновника буддизму. Після медитації Будда проходжувався вулицями міста з невеликою круглою мискою, в яку перехожі клали маленькі порції їжі. До кінця прогулянки в його тарілці, найчастіше опинялися боби, крупи і овочі, які і складали собою повноцінну страву.
Для приготування 4 порцій Веган Будда боул знадобиться
- 1 середній батат (близько 130 г), очищений, нарізаний на шматочки (2,5 см)
- 1 банка (425 мл) консервованого нуту
- 2 чашки приготовленої кіноа (360 г)
- 1 твердий стиглий авокадо, нарізаний кубиками
- 3 ст. л. оливкової олії холодного віджиму
- 2 ст. л. тахіни
- 2 ст. л. води
- ¼ чашки нарізаної свіжої кінзи або петрушки (60 г)
- 1 ст. л. лимонного соку
- ½ ч. л. солі
- ½ ч. л. меленого перцю
- 1 маленький зубчик часнику, подрібнений
Як готувати?
1. Розігрійте духовку до 220 °C.
2. Змішайте батат з 1 ст. л. олії, трохи посолить та поперчіть. Перекладіть на деко. Запікайте, помішавши один раз, до готовності (15 — 18 хв).
3. Тим часом збийте 2 ст. л. олії, яка залишилися, тахіну, воду, лимонний сік, часник, сіль та перець в невеликій мисці.
4. Для подачі, розділіть лободу (кіноа) між 4 глибокими тарілками. Додайте рівну кількість батата, нуту і авокадо. Полийте соусом тахіни. Посипте петрушкою (або кінзою). Готово!
1 порція (1,5 чашки) Веган Будда боул містить
- енергетична цінність — 455 ккал
- білок — 11 г
- жир – 25 г (з них 3,4 г ненасичених)
- вуглеводи – 51 г (з них 3 г цукру)
Час приготування — 3 хвилини.