Цікава корисна страва наразі є трендовою серед шанувальників здорового способу життя в багатьох країнах. За легендою Будда-боул або чаша Будди з’явилася в результаті походеньок засновника буддизму. Після медитації Будда проходжувався вулицями міста з невеликою круглою мискою, в яку перехожі клали маленькі порції їжі. До кінця прогулянки в його тарілці, найчастіше опинялися боби, крупи і овочі, які і складали собою повноцінну страву.

Для приготування 4 порцій Веган Будда боул знадобиться

  • 1 середній батат (близько 130 г), очищений, нарізаний на шматочки (2,5 см)
  • 1 банка (425 мл) консервованого нуту
  • 2 чашки приготовленої кіноа (360 г)
  • 1 твердий стиглий авокадо, нарізаний кубиками
  • 3 ст. л. оливкової олії холодного віджиму
  • 2 ст. л. тахіни
  • 2 ст. л. води
  • ¼ чашки нарізаної свіжої кінзи або петрушки (60 г)
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • ½ ч. л. солі
  • ½ ч. л. меленого перцю
  • 1 маленький зубчик часнику, подрібнений

Як готувати?

1. Розігрійте духовку до 220 °C.

2. Змішайте батат з 1 ст. л. олії, трохи посолить та поперчіть. Перекладіть на деко. Запікайте, помішавши один раз, до готовності (15 — 18 хв).

3. Тим часом збийте 2 ст. л. олії, яка залишилися, тахіну, воду, лимонний сік, часник, сіль та перець в невеликій мисці.

4. Для подачі, розділіть лободу (кіноа) між 4 глибокими тарілками. Додайте рівну кількість батата, нуту і авокадо. Полийте соусом тахіни. Посипте петрушкою (або кінзою). Готово!

1 порція (1,5 чашки) Веган Будда боул містить

  • енергетична цінність — 455 ккал
  • білок — 11 г
  • жир – 25 г (з них 3,4 г ненасичених)
  • вуглеводи – 51 г (з них 3 г цукру)

Час приготування — 3 хвилини.

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Кулінарна історія серпня: цікаві події
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Читайте цікаві новини у нашому Telegram!
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Ароматні та соковиті яблука – для задоволення і здоров’я
Про користь слив у дитячому харчуванні
Про користь слив у дитячому харчуванні