Наповнюємо дім осінніми ароматами та затишком. Готуємо з дітьми добру випічку. Галета з цільнозернової муки із сливами — це не тільки смачно, але ще і дуже корисно.
Що знадобиться для приготування тіста?
- борошно пшеничне цільнозернове — 180 г (можна замінити на борошно в/г)
- масло вершкове — 100 г
- йогурт натуральний — 30 г (2 ст. ложки)
- цукрова пудра — 30 г
- сіль — 1 дрібка
Для начинки підготуйте:
- сливи — 500 г
- цукор — 30 г (2 ст. ложки)
- крохмаль — 2 ч. ложки
- ванільний цукор — 10 г
Як готувати
1. Почнімо з тіста для галети. Масло кімнатної температури нарізати на невеличкі шматочки додати борошно і швидко перемішати руками до стану крихти. Щоб прискорити процес можна скористатися кухонним комбайном. Слідкуйте за тим, щоб не залишалося великих шматків масла. Залучіть до ретельної перевірки дитину, її зіркі оченята допоможуть отримати ідеальну консистенцію.
2. Додаємо в крихту цукрову пудру, сіль і йогурт та вимішуємо до однорідного стану.
3. Формуємо тісто в кулю, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 30-60 хвилин.
В цей час можна відпочити та зробити начинку.
4. Сливи миємо, розрізаємо кожну навпіл і виймаємо кісточку. Нарізаємо кожну половинку сливи на 3-4 часточки, складаємо їх в миску. Додаємо туди ж цукор, крохмаль* і ванільний цукор, акуратно перемішуємо, намагаючись не пошкодити сливи.
*Якщо сливи дають багато соку, кількість крохмалю можна трохи збільшити.
5. Тісто розкочуємо у коло діаметром приблизно 30 см. Краще це робити одразу на пергаментному папері для випікання. На середину отриманого кола викладаємо сливи без соку, який залишився у мисці, інакше тісто може вийти мокрим. Розподіляємо сливи рівномірно, відступаючи від країв приблизно по 4 см.
6. Загортаємо вільні краї тіста і злегка заліплюємо. Випікаємо в розігрітій до 200 °С духовці 30-35 хвилин. Після чого дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути.
Галета зі сливами добре смакує як теплою, так і у холодному вигляді на ранок наступного дня. Але встояти перед такою смакотою важко. Тож, швидше готуйте улюблений чай та кличте родину до столу.