Літо – чудова пора для кулінарних експериментів до яких можна і треба долучати дітей. Достаток сезонних ягід – нагода зробити звичні страви надзвичайними! Саме такими, які цікаво разом готувати та смачно ласувати.
Що знадобиться для приготування сирників з малиною:
- Сир кисломолочний — 500 г
- Цукор – 100 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Ванілін – 1 г
- Манна крупа — 2 ст. л.
- Малина свіжа — 250 г
- Рослинна олія — 100 г
- Сметана – 200 г
Як готувати
Процес приготування тіста подобається майже кожній дитині. Долучіть до замішування малюка і побачите, яким ідеальним воно вийде. Під чуйним керівництвом дорослого маленький кулінар вразить своїм умінням.
1. Протріть сир через сито або скористайтесь блендером. Маса повинна стати однорідною, без грудочок.
2. Додайте в сир манну крупу, цукор, ванілін, яйце і замісіть тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште у прохолодному місці на 20-30 хвилин.
3. Малину промийте холодною водою ретельно, але обережно, аби не пом’яти. Викладіть ягоди на паперовий рушник, щоб прибрати лишню вологу.
4. Посипте робочу поверхню тонким шаром борошна, розподіліть тісто ковбаскою діаметром 2,5 см.
5. Наріжте тісто шайбами завтовшки 0,5 см.
6. Всередину заготовки викладіть малину (2-3 шт.) заліпіть краєчки, збираючи до середини, щоб вийшли кульки.
7. З кожної кульки за допомогою ножа сформуйте сирники, завтовшки 1 см.
8. Смажте на рослинній олії з обох боків до золотавої скоринки.
Будьте обережним, адже олія гаряча!
Подаємо зі сметаною, або малиновим сиропом.