Такий чай особливо корисний при розумовому і фізичному перевтомленні, підвищує стійкість нашого організму до інфекцій і вірусів. Дуже корисний чай з шипшини при недокрів’ї. Шипшина багата на вітамін С, Е, А, В2, залізом, міддю, марганцем, кремнієм, фосфором. Це безумовно вітамінний напій, до того ж — дуже простий у приготуванні.
Як приготувати?
- На жменю плодів шипшини беремо літр води.
- Шипшину попередньо промиваємо і просушуємо.
- Воду кип’ятимо і заливаємо плоди, щоб вода повністю покривала шипшину.
- Настоюємо чай в закритому посуді 6 годин (підійде термос).
- Далі проціджуємо чай, підігріваємо і додаємо до смаку мед або цукор.
- Чай виходить з легкою кислинкою.
Корисного чаювання!